Petrom premiata in Statele Unite ale Americii pentru cel mai bun program de voluntariat corporatist

0

Petrom a castigat premiul pentru ”Cel mai bun program de voluntariat dedicat angajatilor” in cadrul prestigioasei competitii internationale, PR Daily’s 2013 Corporate Social Responsibility Awards, organizata de Lawrence Ragan Communications. Anul acesta, in competitie au fost inscrise peste 150 de proiecte, din 14 tari. Romania (reprezentata de Petrom) s-a aflat printre cele 6 tari castigatoare, alaturi de SUA, Canada, China, Turcia si Oman.

Proiectul castigator a fost ”Campionatul de voluntariat”, o platforma care ofera angajatilor oportunitati concrete de implicare in problemele comunitatilor in care ei traiesc, fie in calitate de voluntari sau de initiatori ai unor programe de dezvoltare comunitara locale. In 2013, acelasi proiect a fost recunoscut la Romanian CSR Awards ca „Cea mai buna campanie interna de CSR”.

De la debutul sau din 2011, in competitie s-au implicat peste 2.000 de angajati Petrom care si-au dedicat timpul si energia unor cauze precum protectia mediului, sustinerea categoriilor defavorizate sau identificarea unor oportunitati de dezvoltare comunitara. In cadrul Campionatului de voluntariat au luat nastere primul festival de traditii si mestesuguri de la Clejani sau prima competitie de ciclism montan de la Zemes, devenita o traditie anuala pentru iubitorii acestui sport.

Alaturi de aceasta distinctie, Petrom s-a aflat pe lista scurta la alte doua categorii: ”Cea mai buna implicare a partenerilor si angajatilor”, pentru competitia de ciclism montan Moinesti-Zemes si  ”Cele mai bune afaceri comunitare”, cu proiectul „Scoala lui Andrei”.

Pentru mai bine de 3 decenii, Lawrence Ragan Communications este unul dintre liderii pe piata publicatiilor din domeniile corporate, relatii publice si leadership.  Competitia PR Daily’s 2013 Corporate Social Responsibility Awards este una dintre cele mai prestigioase competitii din Statele Unite care premiaza excelenta in comunicare si responsabilitate sociala corporatista.

Din 2007, Petrom a integrat in strategia sa de business principiile responsabilitatii corporatiste. Compania a alocat peste 35 de milioane euro pentru dezvoltarea comunitatilor din Romania, concentrandu-se pe protectia mediului, educatie, sanatate si dezvoltare locala.

Tara lui Andrei este principala noastra platforma de investitie in comunitate prin care ne propunem sa generam valoare economica si sociala prin finantari si transfer de expertiza in vederea sustineri initiativelor antreprenoriale. Petrom este semnatar al UN Global Compact. Standardele de etica si codul de conduita reglementeaza toate relatiile de afaceri, iar dialogul si implicarea partilor interesate sunt parte integranta a practicii comune de business. Incepand cu anul 2013, Petrom raporteaza respectand directiile Global Reporting Initiative in cadrul raportului anual de sustenabilitate.

Din 2012, Petrom a adoptat conceptul grupului OMV pentru un business responsabil – Resourcefulness. Obiectivul este de a dezvolta relatii bazate pe castig reciproc intre societate, mediu si Petrom prin solutii inovative.