Profi va dona 1749 de netbook-uri catre 159 de scoli

0

Saptamana aceasta, a inceput o noua editie a campaniei de responsabilitate sociala “PROFI te premiaza” prin intermediul careia 159 de scoli vor beneficia de 1749 de netbook-uri si laptop-uri.

“Deoarece invatamantul este esential pentru viitorul unei tari, PROFI contribuie pentru al treilea an consecutiv la imbunatatirea standardelor scolilor din Romania. Noi le oferim calculatoare astfel incat absolventii lor sa fie mai bine pregatiti pentru piata globala a muncii care este astazi atat de competitiva” a declarat Pawel Musial, directorul general PROFI Rom Food. “Oficialitati din domeniul educatiei insa nu doar ca reactioneaza lent in privinta campaniei, dar pun si conditii inacceptabile pentru noi ca donator. In consecinta, vom continua sa activam ca organizatie responsabila dar, cu regret, ne gandim ca poate in viitor ar fi cazul ca donatiile noastre sa contribuie la rezolvarea altor probleme sociale.”

Ca si in editiile anterioare, la nivelul fiecarui magazin PROFI standard aflat in activitate la data de 15 iulie 2013 va exista cate o scoala castigatoare.

Un nou sistem de vot va fi disponibil in fiecare magazin participant la campanie. Clientii vor putea scana bonul de casa la un display cu ecran tactil aflat in fiecare magazin PROFI.

Cumparatorii nu platesc nimic pentru aceasta donatie, iar scoala care pana la 20 octombrie acumuleaza cel mai mare numar de puncte la nivelul unui magazin devine castigatoarea unui laborator IT.

In 2011 si 2012, PROFI a donat in total 3632 computere cu tot cu modemuri WiFi care le permit sa se lege in retea, precum si 226 videoproiectoare menite sa faca orele de clasa mai atragatoare si capabile sa transmita elevilor mai multe informatii. Aproximativ doua sute de mii de elevi au in prezent acces la calcuatoarele deja donate, iar numarul lor urmeaza sa creasca semnificativ ca urmare a donatiei din acest an.

Investitia totala pe care PROFI si partenerii sai au facut-o in acesti trei ani depaseste 1.5 milioane euro.

Partenerii campaniei sunt: Pepsico, Caroli, Albalact, Colgate, Danone, Oke, Persil Expert, Cremita – Primola, Primola, Rom autentic, P&G, Gusto, Gusto Natura, Borsec, Chipita, Lyoness, Asus, Dero, Cia Aboliv, Merve, Delaco, Antefrig, Schauma, Edenia, Pedigree, Baneasa, Monte Banato, Radic Star, Scandia Food, Smithfield Prod, DonCafe, Maggi, Nestle Cereale Integrale, Delma, Delikat.