Provident Financial Romania sustine extinderea proiectului “Recicleta – ECOmunitatea ta!”

0

Provident Financial Romania sustine extinderea primei initiative de colectare selectiva a hartiei direct din scara de bloc a unui ONG prin proiectul “Recicleta – ECOmunitatea ta!”. Proiectul  este initiat si coordonat, din septembrie 2012, de ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila, cu sustinerea Provident, in colaborare cu S.C. Supercom S.A. si Primaria sectorului 2.

Astfel, pe data de 15 iunie, intre orele 10:00-19:00, ViitorPlus si Provident vor organiza, in Parcul Circului, un eveniment, in cadrul caruia participantii vor putea primi informatii despre colectarea separata a hartiei si metodele de inscriere a scarilor de bloc in acest program. In cadrul acestui eveniment, copiii si adultii vor putea invata, prin jocuri interactive, despre reciclare.

Problema protectiei mediului inconjurator devine din ce in ce mai importanta, atat pentru mediul de afaceri, cat si pentru autoritati, ONG-uri, mass-media si cetateni. Insa, in Romania, una dintre cele mai importante probleme o reprezinta lipsa unui sistem de colectare separata aproape de cetatean (infrastructura necesara) si, pentru a inchide bucla, a unui proces de descurajare a comportamentului iresponsabil”, a declarat Romina Rosu, CSR Coordinator al Provident Financial Romania.

Cu aceasta ocazie, “Recicleta – ECOmunitatea ta!” se extinde in alte 25 de scari de bloc. Procesul de inscriere este inca deschis, alte cinci scari de bloc din zona Bucur Obor se mai pot alatura programului.

In 2012 au fost reciclate peste cinci tone de hartie din 33 de scari de bloc, din zona Bucur Obor a capitalei, fiecare tona reciclata salvand de la taiere 17 arbori maturi .

Felicitari pentru ceea ce faceti! Majoritatea oamenilor au, cateodata, idei bune si frumoase. Din pacate, ele nu ajung sa fie puse in practica deoarece ar fi nevoie de “cineva” care sa aiba initiativa si perseverenta, pentru ca ideile sa prinda contur. Va multumim pentru ca sunteti “cineva”. Acei “cineva” de care avem, cu totii, nevoie. Actiunea voastra este laudabila si noi apreciem munca si efortul pe care-l depuneti”, a declarat presedinte Asociatiei de Proprietari Bloc 9, Str. Masina de Paine 22A, Sector 2.

Transportul deseurilor de hartie se face cu cargo-triciclete, care nu polueaza aerul si sunt conduse de persoane cu probleme sociale carora li se ofera, prin acest program, sansa de a lucra in conditii legale si decente.

In Romania, doar 1% dintre deseurile municipale sunt colectate in vederea reciclarii, desi tinta Uniunii Europene este de 50% pana in 2020 , in timp ce Germania inregistreaza rate de colectare de 45%, Belgia – 40% sau Slovenia – 39% .

follow_stiriong-4093471