Salvati Copiii si Alpha Bank ajuta copiii aflati in situatii vulnerabile

0

Salvati Copiii Romania si Alpha Bank Romania au incheiat un parteneriat in beneficiul copiilor aflati in situatii de risc de abandon scolar. Pentru fiecare contract de depozit incheiat in cadrul unei campanii ce se desfasoara pana la 11 decembrie, banca va dona 5 lei pentru sprijinirea programelor desfasurate de Salvati Copiii. In plus, toti clientii care aleg in aceasta perioada Alpha Depozitul pe plus beneficiaza de o dobanda mai mare cu 50% fata de cea a depozitului standard la 3 luni, precum si de 0% comision de retragere numerar la ghiseu in ziua scadentei si in urmatoarele trei zile lucratoare.

Fondurile stranse ca urmare a parteneriatul dintre Salvati Copiii si Alpha Bank Romania vor fi utilizate pentru programele desfasurate de organizatie in centrele sale educationale, in cadrul carora copiii din medii defavorizate primesc servicii educationale si de asistenta sociala, juridica si psihologica, in vederea reintegrarii scolare sau a prevenirii abandonului scolar.

Reintegrarea scolara a copiilor si prevenirea abandonului scolar sunt obiective majore pentru Salvati Copiii. De aceea, organizatia a dezvoltat programele multianuale de facilitare a accesului la educatie scolara prin implementarea de servicii educationale si sociale. 16.700 de copii au fost inscrisi in programele “A Doua Sansa” si “Scoala dupa Scoala”, iar 13.000 de parinti au fost sprijiniti material, social, juridic si psihologic.

Parteneriatul dintre Salvati Copiii Romania si Alpha Bank este cu atat mai important, cu cat statisticile privind abandonul scolar sunt ingrijoratoare. In anul 2013, 48,5% dintre copiii din Romania traiau in risc de saracie sau excluziune sociala, media in statele membre ale UE fiind de 27,7% , arata ultimul Eurostat.  In acelasi an (2013), 32,1% din copiii din Romania se aflau sub pragul saraciei relative, stabilit la 60% din mediana veniturilor disponibile la nivel national, potrivit Institutului National de Statistica.

Potrivit datelor Ministerului Muncii, cele mai vulnerabile gospodarii sunt cele formate din doi adulti si trei sau mai multi copii, 55,3% dintre acestea aflandu-se in saracie relativa in anul 2014.

Despre Organizatia Salvati Copiii
Salvati Copiii Romania este o organizatie neguvernamentala, de utilitate publica, non-profit, care militeaza activ pentru drepturile si protectia copilului in Romania, din 1990, in acord cu prevederile Conventiei Natiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. Programele Organizatiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atentie deosebita catre cei aflati in situatii dificile – copiii din comunitatile dezavantajate, copiii victime ale violentei, exploatarii prin munca, traficului sau neglijarii, copiii refugiati etc. In cei 25 de ani de activitate, peste 1.150.000 copii au fost implicati in campaniile si programele desfasurate de Organizatie. Salvati Copiii Romania este membru al Save the Children International, cea mai mare organizatie independenta din lume care promoveaza drepturile copilului si care cuprinde 30 de membri si desfasoara programe in peste 120 de tari.

Despre Alpha Bank Romania
Alpha Bank Romania, membra a Alpha Bank Group, este o institutie financiara de Top 10 cu o istorie de peste 20 de ani in Romania. Banca ofera o gama variata si moderna de servicii si produse atat pentru segmentul de piata dedicat persoanelor fizice, cat si pentru sectorul IMM si corporate, dar si experienta si competenta necesara indeplinirii planurilor clientilor sai.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati ww.alphabank.ro.