Sustinem excelenta in educatie prin burse de studiu tintite spre studentii care performeaza

0

Tinerii români care demonstrează performanță academică și au nevoie de sprijin în aprofundarea studiului la universități de prestigiu din spațiul germanofon sunt ajutați prin burse de studiu pentru a-și aprofunda studiile și pentru a se dezvolta multilateral fără a avea problema finanțării. Inițiativa a fost dezvoltată de Liga Studenților Români în Străinătate (LSRS) în parteneriat cu Kaufland România. Bursele recunosc excelența în educație și au scopul de a încuraja performanța și de a fi alături de tinerele valori în drumul spre excelența academică la nivel internațional. Bursa de studiu va reprezenta sprijin financiar pentru excelența academică, acordată studenților români care produc performanță.

Au fost centralizate 55 de aplicații, iar alegerea finală a rezultat în urma unui proces complex de analiză şi verificarea obiectivelor urmărite în procesul de selecție care, în final, au condus către alegerea celor şase bursieri. Aceşti tineri vor primi, pe parcursul anului universitar 2016-2017, o bursa care le va permite să se dedice studiului astfel încât să continue să obțină performanță academică.

Cei șase tineri câștigători ai burselor de studiu Kaufland sunt: Luana Drăghiciu, Andreea Costa, Bianca Teodorescu, Iulia Ciobanu, Teodor Diaconu și Irina Susan.

Ei vor fi ambasadorii Kaufland în spațiul germanofon și vor beneficia de un program de dezvoltare, care se va desfăşura în cele trei domenii de activitate: Vânzări, Logistică și departamentele Sediului Central.

 

”Ne bucurăm că avem ocazia să oferim sprijin tinerilor români, facilitându-le accesul la educație internațională în universități de prestigiu. Susținem performanța și apreciem efortul acestor tineri care caută să atingă excelența în educație, de aceea suntem deciși să îi susținem. Programul s-a dovedit a fi o inițiativă reușită și bine primită de tânăra generație. Am fost încântați să cunoaștem atât de mulți tineri ambițioși, curajoși și dornici să contribuie prin experiențele lor la dezvoltarea societății din România”, a declarat Raluca Alexandru, Coordonator Brand de Angajator, Kaufland România.

„Bursa de Studiu Kaufland pe care urmează să o primesc reprezintă un sprijin financiar foarte important, oferindu-mi șansa de a mă concentra în totalitate pe studiu și de a-l termina într-un timp cât mai scurt. După finalizarea studiului si a masterului intenționez să mă întorc în țară pentru a introduce un nou concept farmaceutic pe piața românească.”, declară Luana Drăghiciu – studentă la Facultatea de Farmacie și cea de Chimie din cadrul Universității Viena.

„Aflându-mă în ultimul an al facultății, bursa acordată mi-a ușurat pe deplin efortul, intenționând să îmi finanțez Repetitorium-ul pe decursul întregului an universitar, cursuri cruciale pentru absolvirea primului examen de stat.”, susține Andreea Costa, studentă a Facultății de Drept din cadrul Universității Europene Viadrina Frankfurt (Oder).

„Încă din 2014 studiez Ingineria Electrică și Tehnologia Informației și mă bucur enorm să primesc această bursă de studiu ca o răsplată a realizărilor mele academic deoarece îmi va permite să mă dezvolt în continuare prin posibilitatea de a participa la activități extracurriculare”, susține Teodor Diaconu, student la Universitatea Tehnică din München.