TAROM sustine HOSPICE pentru deschiderea noului centru din Bucuresti

0

TAROM si fundatia HOSPICE Casa Sperantei anunta lansarea campaniei de strangere de fonduri pentru noul centru HOSPICE din Bucuresti care va oferi servicii medicale si de asistenta gratuite copiilor si adultilor cu boli incurabile.

 Incepand cu aceasta saptamana 10,000 de pliante cu mesajul de campanie se vor distribui in aeronavele TAROM. Calatorii au posibilitatea astfel sa afle despre noul centru HOSPICE din Bucuresti si sa faca o donatie prin SMS sau online folosindu-se de telefoanele mobile.

Noul centru HOSPICE din Bucuresti este in plina constructie si se preconizeaza ca va fi finalizat in vara anului 2014. Pentru finalizarea constructiei mai sunt necesari 1.8 milioane de euro din totalul de 5.7 milioane. De aceea, fiecare donatie pentru sustinerea acestui centru, atat de necesar, este binevenita.

Mai mult de 5.000 de persoane mor de cancer in fiecare an in Bucuresti si in tara doar 8% din bolnavii de cancer beneficiaza de ingrijiri paliative.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Bucurestiul are nevoie de un numar de 230 de paturi dedicate ingrijirii paliative. Noul centru HOSPICE va avea 30 de paturi care vor permite un numar de 700 de internari anual, va oferi tratament ambulator, oferind 8.000 de consultatii anual, un centrul de zi care va asigura peste 5.000 de participari anuale si va asigura 11.000 de vizite la domiciliu in fiecare an.