World Vision primeste 80.000 de euro pentru programul „Vreau in clasa a noua”

0

Fundatia World Vision Romania primeste 80.000 de euro din partea KFC, Pizza Hut si Pizza Hut Delivery Romania in urma campaniei de strangere de fonduri „Vreau in clasa a noua” desfasurate in luna octombrie. Cele trei companii sustin programul World Vision atat prin strangerea de fonduri in restaurantele proprii, cat si in calitate de sponsor.

vreau_in_clasa_a_noua_2015-2797107

Campania din acest an si-a propus sa sustina cel putin 75 de copii cu o situatie materiala precara din zona rurala, din judetele Dolj, Ialomita, Valcea, Cluj, Iasi si Vaslui, selectati in program de fundatia World Vison Romania pentru a-si continua studiile liceale. Datorita rezultatelor peste asteptari, 120 de copii vor merge la liceu pentru inca un an.

In cei 25 de ani de activitate in Romania, stim ca educatia este singura sansa de a iesi din cercul vicios al saraciei pentru mii copii din mediul rural. Programul “Vreau in clasa a 9-a” este unul din modurile in care am ales sa ne implicam ca sa schimbam viitorul acestor copii.
Suntem onorati ca parteneriatul dintre World Vision Romania si KFC, Pizza Hut si Pizza Hut Delivery a ajuns la a opta editie si ca in fiecare an ni se alatura din ce in ce mai multi sustinatori.  Suma record stransa in campania din 2015 ne va permite sa ajutam peste 100 de copii din mediul rural sa isi continue liceul si sa-si implineasca astfel potentialul. Multumim partenerilor nostri si tuturor celor care au contribuit cu cate un leu, donand astfel ani de liceu copiilor din satele romanesti”,
declara Cristina Mosteanu, Director Marketing World Vision Romania.

Rolul educatiei este esential atat pentru dezvoltarea personala a fiecarui copil, dar si pentru progresul societatii romanesti. De-a lungul timpului ne-am dat seama ca din mediul rural provin copii cu multa initiativa, care vor sa isi depaseasca starea materiala si sa isi imbunatateasca viitorul. Identificand potentialul lor, ne dorim sa ii sustinem si sa ii ajutam sa ajunga acolo unde merita si isi doresc. In ultimii opt ani am ajutat peste 800 de copii sa mearga la liceu, iar pentru aceasta performanta le multumim in primul rand clientilor care sunt alaturi de noi in fiecare an si angajatilor KFC, Pizza Hut si Pizza Hut Delivery pentru implicarea constanta in campanie. De asemenea, apreciem foarte mult sprijinul lui Dani Otil, ambasadorul campaniei in ultimii trei ani”, declara Mark Hilton, Franchise Business Consultant KFC, Pizza Hut si Pizza Hut Delivery Romania.

Campania s-a desfasurat pe parcursul lunii octombrie, perioada in care urnele “Vreau in clasa a noua” au fost amplasate in toate restaurantele KFC, Pizza Hut si Pizza Hut Delivery din tara, pentru oricine si-a dorit sa contribuie cu orice suma si fara a fi nevoit sa achizitioneze produse.

intalnire_dani_otil_-_bursierii_vreau_in_clasa_a_noua_dolj-4020804

Dani Otil s-a alaturat si anul acesta campaniei „Vreau in clasa a noua”. Sustinand cu mult interes cauza, el a vizitat copiii inscrisi in program din judetul Dolj si le-a vorbit despre importanta educatiei pentru a-si asigura un viitor mai bun.

De asemenea, peste 20 de jurnalisti si bloggeri au sustinut campania din acest an cu articole dedicate copiilor din program, sub hashtag-ul #anideliceu. Textele au fost adunate intr-un proiect editorial special, intitulat “Revista Liceului“, publicatie care va fi tiparita si trimisa tuturor celor 195 de copii inscrisi in programul World Vision Romania in acest an.

Copiii din program sunt selectati in functie de situatia financiara a familiei din care provin, de rezultatele scolare si de dorinta lor de a merge la scoala. In timpul liceului, acestia beneficiaza de un sprijin lunar in valoare de 250 de lei care le acopera cheltuielile necesare pentru scoala si le ofera acces la activitati educative si de socializare, o tabara de vara, consiliere individuala, sprijin in vederea integrarii in noul mediu scolar si orientare in cariera.

Despre World Vision Romania
World Vision Romania este o fundatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, dezvoltare si advocacy punand in centrul activitatii sale bunastarea copilului. Fundatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirata de valorile crestine, fundatia lucreaza cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen.

World Vision Romania face parte din parteneriatul World Vision International prezent in aproape 100 de tari din intreaga lume. In 25 de ani de prezenta in Romania, am ajutat peste 500.000 de copii si adulti, in aproape 400 de comunitati din 8 judete.

World Vision Romania crede in dreptul la sanse egale pentru copiii de la sate si de la oras si de aceea in comunitatile rurale unde este prezenta desfasoara programe de dezvoltare comunitara pe termen lung cu focus pe educatie si reducera abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala, angajament civic si crestin. Copiilor li se faciliteaza astfel accesul la conditii de viata mai bune prin dezvoltarea durabila a comunitatii in care traiesc. Prin proiectele noastre, ne concentram pe transformarea comunitatilor si membrilor acestora pentru a realiza o viata implinita pentru fiecare copil. www.worldvision.ro, http://www.facebook.com/WorldVisionRomania, http://blog.worldvision.ro/

Despre KFC
KFC Corporation, cu sediul in Louisville, Kentucky, este cel mai popular lant de restaurante specializat in produse din carne de pui din lume. KFC este recunoscut prin Reteta Originala®, Extra CrispyTM, Kentucky Grilled Chicken® si Extra CrispyTM Strips, Aripioare picanteTM, Go Cups, Famous Bowls, Pot Pies, sandvisuri de pui proaspat preparate, biscuiti si garnituri. Exista peste 19,400 de locatii KFC in 120 de tari si teritorii din intreaga lume. KFC Corporation este subsidiara a Yum! Brands, Inc., Louisville, Ky. (NYSE: YUM.)

In Romania, lantul de restaurante KFC este operat in sistem de franciza, licenta pentru Romania fiind acordata in 1997 companiei US Food Network si numara 57 de restaurante atat in Bucuresti, cat si in alte orase precum Timisoara, Cluj-Napoca, Suceava, Oradea, Pitesti sau Brasov. De asemenea, KFC Romania opereaza si un restaurant la Chisinau, Republica Moldova.

Despre Pizza Hut
Pizza Hut, lantul de restaurante cu un concept casual, opereaza pe piata romaneasca din 1994 sub contract de masterfranciza acordat companiei American Restaurant System. Pizza Hut a venit in Romania in 1994, odata cu deschiderea primei locatii din Calea Dorobantilor, iar in prezent detine zece restaurante in Bucuresti, doua in Cluj si cate unul in Iasi, Constanta, Ploiesti, Timisoara, Brasov si Oradea. Mai multe detalii puteti afla pe www.pizzahut.ro si pe pagina de Facebook Pizza Hut Romania. 

Pizza Hut este singura companie producatoare de pizza ce a fost nominalizata in Top 10 francize in 2009 de catre Revista Entrepreneur. Compania a inceput acum 57 de ani in Wichita, Kansas, iar in prezent detine aproape 13.600 de restaurante in 90 de tari. Pizza Hut este subsidiara a Yum! Brands, Inc., unul dintre cei mai mari francizori la nivel international.

Despre Pizza Hut Delivery
Pizza Hut Delivery, conceptul de livrare la domiciliu lansat de Pizza Hut, furnizeaza produse numai la pachet si prin livrare. Compania a intrat pe piata romaneasca in decembrie 2007, odata cu deschiderea primei locatii in zona Vitan din Bucuresti, printr-un contract de masterfranciza acordat companiei American Restaurant System. In prezent, Pizza Hut Delivery detine 8 unitati in Bucuresti si una in Cluj – Napoca. Pizza Hut Delivery este subsidiara a Yum! Brands, Inc., cea mai mare companie de lanturi de restaurante si unul dintre cei mai mari angajatori la nivel mondial.