Fundatia Erste si WWF au lansat a V-a editie a programului “Scoli europene pentru o planeta vie”

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

dinpasiune-9124588

ypc-3577262

indaco-7235116

nonformalii-1392886

Data: 9-07-2012


Fundatia Erste si World Wide Fund au lansat a V-a editie a programului international de educatie ecologica “Scoli europene pentru o planeta vie”. Acesta se desfasoara anual in 11 tari europene, printre care si Romania, si are ca scop sa dezvolte responsabilitatea fata de mediu si comunitate in randurile tinerilor.

Activitati in cadrul programului Programul se adreseaza elevilor cu varste cuprinse intre 12 si 16 ani si profesorilor din cele 11 tari participante. Acesta se desfasoara in trei etape:

    O sesiune de training. In luna octombrie, profesorii si elevii selectati in proiect vor participa la un training de 5 zile, “Academia WWF&Erste”, care va avea loc intr-un parc national din Austria. In cadrul acestuia, participantii vor invata despre importanta protejarii mediului si cum sa implementeze proiecte ecologice in scoli.

    Implementarea unor proiecte eco in scoli. Pe parcursul unui an scolar, echipele de elevi coordonate de un profesor vor implementa proiecte dedicate conservarii naturii. Acestea vor aborda una dintre cele trei teme impuse: protejarea Dunarii, amprenta ecologica (consumul si efectele globale asupra mediului) si cetatenia activa (motivarea celor din jur sa fie responsabili fata de mediu). Fiecare echipa va primi un buget de 200 de euro pentru dezvoltarea proiectelor.
    Decernarea premiilor. La final, cele mai bune proiecte implementate vor fi premiate in cadrul unui eveniment international desfasurat in Romania. Astfel, 20 de elevi vor castiga o tabara de o saptamana intr-un parc national din Romania. Proiectul Inscrierea in program se face prin trimiterea unui formular de aplicatie si a unei scrisori de intentie la adresa [email protected] Termenul limita este 15 septembrie 2012.Pana in prezent, in program au participat 2.500 de elevi si 120 de profesori din Europa Centrala si de Sud-Est.

“Scoli europene pentru o planeta vie” face parte din programele de dezvoltare a societatii civile derulate de Fundatia Erste. Aceasta investeste in proiecte care vizeaza unul dintre domeniile: Dezvoltare sociala, Cultura si Europa. Fundatia Erste detine in prezent 25,3% din capitalul social al Grupului Erste, din care face parte si BCR

sursa: www.responsabilitatesociala.ro

Parteneriatul Rompetrol – Hospice, o noua sansa pentru pacienti Mega Image a desemnat cele 10 proiecte finantate prin Fondul pentru Comunitate Romanian CSR Awards – editia 2014 A doua editie a Programului Raiffeisen Comunitati Municipiul Iasi asistat de Tuca Zbarcea & Asociatii Proiectul asociatiilor Recolamp Romania si Electro-Coord Ungaria continua in urmatorii cinci ani BRD a lansat campania de strangere de fonduri “Impreuna pentru cei mici” Green Business Index Delaco a daruit cu sprijinul ONG urilor din Codlea Deloitte sustine programul “Terapie prin zambet in randul copiilor autisti”

techsoupbaner-2986648

wwf-banner-250x500px-vidra-9820788

tedx_logo_place-caleavictorieied-p-54

potsieu2-5432811

accelerator_hub-3273090