Green Business Index

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

dinpasiune-4808429

ypc-4605167

indaco-7147468

nonformalii-5995177

Data: 1-06-2012


Perioada de inscriere in Green Business Index, singurul instrument gratuit de evaluare a responsabilitatii de mediu in companiile din Romania, se prelungeste pana pe 29 iunie 2012.La cererea companiilor care doresc sa participe la GBI editia 2012, perioada de inscriere si completare a chestionarelor se prelungeste pana la 29 iunie 2012. Companiie se pot inscrie gratuit, accesand website-ul oficial al proiectului, www.gbindex.ro, si completand online setul de sapte  chestionare care vizeaza domeniile de interes pentru evaluarea responsabilitatii de mediu.”Ne-am decis sa prelungim perioada de inscriere si completare a chestionarelor, in urma cererilor venite din partea companiilor. Acest lucru nu poate decat sa ne bucure pentru ca demonstreaza preocuparea companiilor pentru dezvoltarea sustenabila si protectia mediului si ca acestia au inteles ca preocuparile pentru protectia mediului sunt singura cale pentru a construi afaceri profitabile. Barometrul GBI va oferi suport si anul acesta companiilor care doresc sa isi monitorizeze initiativele si eforturile depuse in domeniul protectiei mediului”, a declarat Raluca Fiser, presedinte Green Revolution.Datele furnizate vor fi analizate de catre o echipa de experti independenti de mediu, in perioada iulie – august 2012. In urma analizei va rezulta clasamentul companiilor responsabile fata de mediu din Romania.

Rezultatele vor fi anuntate in luna septembrie, in cadrul Galei Green Business Index 2012, cel mai important eveniment national pentru recunoasterea meritelor companiilor in protectia mediului si vor fi publicate in Raportul Green Business Index.5o% dintre companiile inscrise la GBI 2012 sunt la prima participare la proiect.

Pana in acest moment, mai mult de jumatate dintre companiile inregistrate in 2012 sunt la prima participare in proiect. Celelalte companii sunt prezente in GBI pentru a doua, sau chiar a treia oara. Firmele inscrise anul acesta provin din sectoare diverse ale economiei romanesti, fiind de dimensiuni variate, de la doi pana la doua mii sase sute de angajati. Pe ansamblu, companiile au completat pana la acesta data in medie trei din cele sapte chestionare de evaluare GBI.Green Business Index (GBI), barometrul responsabilitatii fata de mediu a companiilor din Romania, este singurul mecanism de monitorizare a initiativelor verzi din sectorul de afaceri romanesc si un instrument de asistenta și formare pentru imbunatatirea performantei de mediu. GBI este bazat pe indicatori de mediu recunoscuti la nivel international: ISO 14031, ISO2600 si ISO 16001.

Proiectul Green Business Index este realizat de Green Revolution si se afla la cea de-a treia editie anuala.

Sursa: www.romaniapozitiva.ro

Parteneriatul Rompetrol – Hospice, o noua sansa pentru pacienti Mega Image a desemnat cele 10 proiecte finantate prin Fondul pentru Comunitate Romanian CSR Awards – editia 2014 Fundatia Erste si WWF au lansat a V-a editie a programului “Scoli europene pentru o planeta vie” A doua editie a Programului Raiffeisen Comunitati Municipiul Iasi asistat de Tuca Zbarcea & Asociatii Proiectul asociatiilor Recolamp Romania si Electro-Coord Ungaria continua in urmatorii cinci ani BRD a lansat campania de strangere de fonduri “Impreuna pentru cei mici” Delaco a daruit cu sprijinul ONG urilor din Codlea Deloitte sustine programul “Terapie prin zambet in randul copiilor autisti”

techsoupbaner-3576559

wwf-banner-250x500px-vidra-7217240

tedx_logo_place-caleavictorieied-p-52

potsieu2-5362408

accelerator_hub-2737109