Liceenii invata 3D Printing

0

Imprimantele 3D au ajuns in scoala. O grupa pilot de liceeni de la un colegiu tehnic din Bucuresti sunt primii absolventi ai cursului pilot de 3D Printing sustinut de ECDL ROMANIA cu sprijinul ENEVO Group.

Luni, 23 februarie, ora 12:30, la Colegiul Tehnic Grivita, ii felicitam si discutam cu elevii implicati la curs, iar alti liceeni sunt invitati sa testeze tehnologiile de imprimare 3D.

Invatarea noilor tehnologii este prioritara intr-o societate in continua schimbare, iar dobandirea competentelor IT de catre tineri este o conditie obligatorie pentru exploatarea tuturor oportunitatilor digitale. Aceasta va fi tema de dezbatere a evenimentului la care va asteptam.

12 elevi de la Colegiul Tehnic Grivita din capitala au participat la un training dedicat tehnicilor de modelare si imprimare 3D prin proiectul Liceenii invata 3D Printing, initiat de ECDL ROMANIA cu sprijinul ENEVO Group, care a debutat in parteneriat pilot cu acest colegiu. Timp de o luna, liceenii s-au intalnit cu specialistii ENEVO secondati de profesori din scoala, avand posibilitatea sa aplice efectiv teoria, reusind sa imprime 3D propriile obiecte concepute.

Luni, 23 februarie, Colegiul Tehnic Grivita va invita incepand cu ora 12:30 la o sesiune de demostratii 3D printing si o dezbatere pe tema importantei noilor tehnologii in educatia generatiilor viitoare. Vom intra in universul 3D alaturi de elevii si profesorii de la curs si vom testa 3D printing impreuna cu alti liceeni si profesori de la Colegiul National de Informatica Tudor Vianu, Colegiul National Mihai Viteazul, Colegiul Tehnic de Aeronautica Henri Coanda. Tot atunci vom discuta despre integrarea unui modul structurat de tehnici de imprimare 3D la nivelul educatiei formale, non-formale sau informale.

In calitate de autoritate de certificare a competentelor digitale in Romania, ECDL ROMANIA se implica activ in ghidarea tinerilor spre accesul la competente digitale reale si ofera instrumentele utile pentru provocarile ce decurg din transformarile tehnologice. In acest context, sustinerea proiectului Liceenii invata 3D Printing este un demers firesc. Dovezile arata ca expunerea la tehnologie nu poate fi echivalenta cu abilitatea de a o folosi. Daca tinerii nu au acces la educatie digitala in mod formal si structurat, s-ar putea ca niciodata sa deblocheze pe deplin potentialul tehnologiei digitale pentru ei ca si cursanti, angajati, antreprenori sau cetateni.

Pentru ENEVO Group, proiectul Liceenii invata 3D Printing reprezinta o noua provocare in dezvoltarea industriei imprimarii 3D si a dezvoltarii specialistilor in 3D Printing din Romania. “Am dezvoltat acest curs, cat si modul de desfasurare a lui astfel incat sa oferim elevilor nu numai o viziune de ansamblu asupra tehnologiei, dar si un ghid al constructiei de obiecte, de la idee, la model digital, la produs fizic. Pe scurt, am sumarizat in acest program pilot experienta, testele si cercetarile echipei noastre din ultimii 2 ani in care am lucrat zi de zi cu imprimantele. Compania noastra sustine dezvoltarea inovatiei prin educatie si prin accesul la tehnologii cu potential mare de dezvoltare pe viitor. Succesul acestui pilot demonstreaza ca acest principiu este perfect aplicabil si vom continua implementarea cursului, speram la o scara mai mare”.

Despre ECDL ROMANIA

Permisul european de conducere a computerului (ECDLEuropean Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in 150 de tari si numara pana in prezent peste 13 milioane de persoane inregistrate in program.

In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 700 de centre de testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.

Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.ro  sau www.ecdl.org.

Despre ENEVO Group

ENEVO Group este o companie globala de inginerie si software formata din 4 unitati de dezvoltare: inginerie si design, automatizari industriale, protectii si sisteme SCADA si servicii de dispecerizare. Fie ca este vorba de project management, servicii de mentenanta, dezvoltare software sau proiectare, abordam fiecare proiect ca pe o noua provocare. Mai mult, compania noastra se implica in proiecte de inovatie si educatie prin sustinerea unui department intern de dezvoltare de produs si prin implicarea activa in mediul academic si educational.

Pentru mai multe informatii accesati www.enevogroup.com .