Granturi de 200.000 de euro pentru proiecte de educatie financiara, antreprenoriat si dezvoltare urbana

0

ING Bank lanseaza o competitie de proiecte dedicata organizatiilor neguvernamentale. Banca doreste sa sustina proiecte de educatie financiara, antreprenoriat si dezvoltare urbana. Valoarea unui grant variaza intre 10.000 si 80.000 de euro.

Educaţie financiara, antreprenoriat, dezvoltare urbana

ING Bank lanseaza organizatiilor neguvernamentale invitatia de a inscrie in competitie proiecte de educatie financiara, antreprenoriat si dezvoltare urbana. Compania doreste sa finanteze initiative ce isi propun cresterea nivelului de educatie financiara a publicului larg (indiferent de varsta), contribuind la o mai buna intelegere a produselor bancare si a principiilor de baza in administrarea finantelor personale (educatie financiara), sustinerea antreprenorilor, a start-up-urilor, IMM-urilor si a afacerilor sociale (antreprenoriat) si/sau proiecte care isi propun sa imbunatateasca calitatea vietii in mediul urban (proiecte de amenajare a spatiului urban, de dezvoltare a turismului urban, de conservare a patrimoniului) (dezvoltare urbana).

Organizatiile neguvernamentale interesate de aceasta competitie pot gasi informatii despre criteriile de eligibilitate, criteriile de evaluare si procedura de inscriere pe site-ul www.ing.ro, sectiunea Responsabilitate sociala. Ultima zi de inscrieri este 11 februarie 2015.

17.000 de beneficiari ai proiectelor sprijinite de banca anul trecut

In urma competitiei de proiecte anterioare, banca a acordat finantari pentru proiecte de educatie financiara si dezvoltare urbana in valoare totala de 100.000 euro. Astfel, s-au implementat initiativele Asociatiei TechSoup („Educatie financiara pentru ONG-uri”, cu scopul de a ajuta organizatiile neguvernamentale sa fie mai eficiente in folosirea resurselor financiare si administrarea fondurilor),  Asociatiei Scoala de Valori („Bani de buzunar 2.0″ – primul proiect de educatie financiara din Romania dedicat adolescentilor, care combina invatarea online cu cea fata in fata), Fundatiei pentru Educatie si Dezvoltare MediaPRO ( „Poveste urbana”, ce isi propune sa scoata la lumina casele vechi, adevarate monumente istorice, pierdute in zgomotul cotidian) si Fundatiei Gala Societatii Civile (Romanian Design Week – un proiect ce si-a propus promovarea importantei designului in spatiul public).

20.000 euro finantare pentru start-up-urile din Incubator

Pe langa aceste proiecte, ING Bank deruleaza alaturi de Universitatea Alternativa, pentru al doilea an consecutiv, „Incubatorul de afaceri”, cu scopul de a promova antreprenoriatul ca optiune de cariera in randurile studentilor.

Proiectul „Turnul de apa din Pantelimon” al Asociatiei Make a Point, care a constat in transformarea unui turn de apa intr-un obiectiv turistic, cu scopul de a aduce cultura mai aproape de cetatenii unui cartier-dormitor, a fost primul proiect de dezvoltare urbana sustinut de ING Bank.

Mai multe informatii despre proiectele de responsabilitate sociala ale bancii, gasiti pe site-ul ing.ro

***

ING Bank detine o pozitie solida pe piata bancara romaneasca, oferind o gama completa de servicii financiare. Din 1994 si pana in prezent, ING Bank Romania si-a dezvoltat operatiunile intr-un ritm sustinut, prin diversificarea portofoliului de produse si al celui de clienti, prin lansarea de noi divizii de servicii si prin extinderea teritoriala. In prezent, ING Bank are peste 200 unitati bancare pentru companii si persoane fizice.