La TINEri este Puterea, proiectul pentru care Coca Cola cauta partener ne-guvernamental

0

Sute de tineri vor fi incluşi în primul an de proiect, obiectivul principal fiind acela de a creşte şansele tinerilor de a deveni activi pe piaţa muncii.
Noul program de responsabilitate socială va fi implementat în parteneriat cu ONG-ul care va fi desemnat câştigător al unui concurs de proiecte.

În procesul de selecţie se poate înscrie orice organizaţie non-guvernamentală care îndeplineşte criteriile programului,  iar aplicaţiile pot fi trimise până la data de 5 aprilie 2017. Informaţii complete despre modalitatea de înscriere, despre proiect, cât şi despre criteriile pe baza cărora se va face selecţia, pot fi consultate pe website-ul Coca-Cola HBC România.

Proiectul are o perioadă inițială de implementare de un an de zile, cu posibilitatea de a fi prelungit încă 3 ani. Acesta are ca punct principal de focus orașul București, dar în funcție de resursele ONG-ului, se mai poate implementa în alte 2 orașe.

Programul vizat de Coca-Cola este unul educațional. Cei care vor fi incluşi anul acesta în program vor lua parte la workshop-uri, sesiuni de e-learning şi grupuri de sprijin. Totodată, ei vor avea acces la oportunităţi de networking, toate aceste instrumente urmând a fi puse la dispoziţia lor de către companie, partenerul non-guvernamental selectat şi de către partenerii strategici ai acestui program precum furnizori, retaileri.

Prin acest program vom contribui la găsirea de soluţii pentru o problema reală din societatea românească, ce afectează un segment extrem de important – tinerii. Lipsa unui loc de muncă şi a unor oportunităţi de dezvoltare profesională şi personală transformă acest segment într-unul extrem de vulnerabil. 2017 este un an pilot pentru iniţiativa “La TINEri este puterea”, la finalul căruia ne propunem ca majoritatea celor incluşi în program să se bucure de o schimbare în bine în viaţa lor.”  declară Irina Ionescu – Public Affairs & Communication Manager Coca-Cola HBC România.

23%, (aproximativ 440.000),  din totalul tinerilor din România  cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani nu activează pe piaţă muncii, nu urmează nicio formă de învăƫământ şi nici nu sunt înscrişi în programe de dezvoltare personală, potrivit datelor Eurostat. Acest procentaj plasează România pe locul 4 în Europa, în ceea ce priveşte şomajul tinerilor NEETs (Not Employed, în Education or Training). În acest context, Coca-Cola lansează către organizaţiile non-guvernamentale locale invitaţia de a deveni parteneri în programul  “La TINEri este puterea”.

Pentru informații suplimentare: Dorian Ilie, dorian.ilie [at] rogalski.ro, 0743 12 12 35.