MOL Romania acorda 300.000 lei ONG-urilor care se ocupa de Sanatatea Copiilor

0

MOL Romania si Fundatia pentru Comunitate au lansat cea de-a sasea editie a Programului MOL pentru Sanatatea Copiilor. In cadrul acestuia vor fi acordate sponsorizari in valoare totala de 300.000 de lei ONG-urilor care deruleaza proiecte de terapie emotionala sau terapie prin arta pentru copiii sau tinerii care sunt afectati de boli cronice, sufera de dizabilitati sau se afla in curs de recuperare dupa afectiuni grave. In cadrul acestuia, organizatiile non-guvernamentale pot beneficia de o suma de maximum 20.000 lei sub forma de pre-finantare, pentru un proiect ce urmeaza sa fie implementat in perioada ianuarie-august 2015. Termenul-limita pentru depunerea cererilor de finantare este 20 decembrie 2014.

„In decursul celor cinci ani de derulare, Programul MOL pentru Sanatatea Copiilor a oferit sprijin pentru 7.350 de copii, iar finantarile acordate de MOL Romania pana in prezent se ridica la aproape 1,5 milioane de lei. Prin acordarea Premiului MOL pentru Sanatatea Copiilor proiectului cu cel mai mare succes in implementare, recunoastem profesionalismul Asociatiei Little People Romania, ale carei proiecte le-am sustinut in fiecare an, inca de la prima editie a programului. Ii felicitam pentru consecventa si suntem hotarati sa continuam sa sustinem cauzele copiilor, alaturi de societatea civila din Romania”, a declarat Kinga Daradics, CEO si Country Chairman al MOL Romania.

Ceremonia de lansare a programului avut loc la Centrul Scolar de Educatie Incluziva Nr. 1 Oradea, iar organizatiile nonprofit care au beneficiat de finantare in editia precedenta si-au prezentat proiectele realizate. Totodata, a fost decernat anul acesta pentru prima data Premiul MOL pentru Sanatatea Copiilor. Distinctia a fost acordata Asociatiei Little People Romania, pentru cel mai bun proiect prezentat in cadrul celei de-a cincea editii, din 2013.

Ca laureata a Premiului MOL pentru Sanatatea Copiilor, Asociatia Little People Romania va beneficia la editia a sasea a programului de finantarea maxima disponibila pentru un proiect, de 20.000 de lei si va desemna un membru al juriului.

Programul MOL – Pentru Sanatatea Copiilor este organizat de Fundatia pentru Comunitate din fondurile puse la dispozitie de MOL Romania. In cele cinci editii ale programului, MOL Romania a sustinut 90 de proiecte cu aproape 1,5 milioane de lei, ajutand peste 7.350 de copii.

Sursa: csrmedia.ro