Zambeste Romania a ajuns la scolile din intreaga tara

0

In perioada 17 octombrie – 11 noiembrie 2016, GSK Consumer Healthcare a desfasurat un program amplu in scolile din Romania, prin care si-a propus sa educe copiii cu privire la bunele practici in igiena orala si la comportamentul preventiv in sanatate. Campania a vizat scoli din 13 orase si a presupus o adevarata mobilizare de forte – 45 de medici dentisti si 40 de studenti la Facultatea de medicina dentara s-au implicat voluntar, explicandu-le copiilor cum pot avea dinti sanatosi si invatandu-i tehnica de periaj corecta.

Peste 10.000 de elevi din clasele primare au aflat cei trei pasi pe care trebuie sa-i urmeze pentru a avea o buna sanatate orala: spala-te pe dinti de doua ori pe zi, mergi la medicul dentist in mod regulat, adopta o dieta sanatoasa si echilibrata. De asemenea, toti copiii au primit cate o periuta de dinti noua, precum si reviste de benzi desenate Capitanul Aquafresh si Agentii 00Carii in misiunea Zambeste Romania, din care copiii pot invata intr-un mod distractiv regulile de baza ale unei bune igiene orale.

„Principiile unei bune igiene orale reprezinta unul dintre primele lucruri despre sanatate pe care copiii nostri ar trebui sa le invete. Prin actiunea desfasurata in scoli ne dorim sa ii determinam pe cei mici sa nu se mai lase fugariti cu periuta de dinti de parinti prin casa, ci dimpotriva, sa mearga ei sa le aduca aminte ca e momentul sa se spele pe dinti”, a declarat Helen Tomlinson, General Manager, GSK Consumer Healthcare, Romania si Balcani.

Programul desfasurat in scoli este parte a campaniei Zambeste Romania, o campanie sustinuta de brandurile Aquafresh®, Sensodyne®, parodontax® si Corega® , care are ca obiectiv oferirea de solutii si programe educationale, in vederea imbunatatirii sanatatii orale in randul romanilor.

Un studiu realizat anul acesta in randul consumatorilor arata ca 72% dintre romani au probleme dentare. Desi alarmanta, aceasta valoare arata o imbunatatire substantiala fata de 2012, anul lansarii campaniei Zambeste Romania, cand 80% dintre respondenti au declarat ca au astfel de probleme. Daca in 2012 sapte din zece consumatori aveau carii, astazi numai cinci din zece mai au aceasta problema.

Pentru a afla mai multe detalii despre activitatile din cadrul campaniei si cum poti deveni si tu la randul tau Agent 00Carii acceseaza site-ul  www.zambesteromania.ro sau pagina de Facebook Zambeste Romania.