1.250 de copii au fost implicati in proiectele de educatie ale Sodexo si Stop Hunger, in 2015

0
  • Sodexo desfasoara trei proiecte de incurajare si sustinere a educatiei: „Adopta o Familie”, „Daruieste un inceput de an scolar fericit!” si „Mananc sanatos la scoala”
  • Angajatii si partenerii Sodexo care s-au alaturat proiectelor au voluntariat peste 1.550 de ore

Peste 1.250 de copii au fost implicati in 2015 in proiectele de incurajare si sustinere a educatiei desfasurate de Sodexo Romania: „Adopta o Familie”, „Daruieste un inceput de an scolar fericit!” si „Mananc sanatos la scoala”. Actiunile sunt parte a programului global de responsabilitate sociala „Better Tommorow Plan”, prin intermediul caruia Sodexo contribuie la dezvoltarea economica, sociala si de mediu a comunitatilor, regiunilor si tarilor in care compania opereaza.

„Vom continua sa dezvoltam aceste initiative de sprijin a categoriilor defavorizate, promovand importanta educatiei, de la cea scolara, si pana la educatia pentru nutritie, ca element esential in dezvoltarea comunitatilor”, declara Codruta Pisa, Public Affairs Director, Sodexo Romania. „Initiativele Sodexo sunt valoroase pentru ca ofera si altor companii si angajatilor acestora oportunitatea de a se implica in actiuni de sprijinire a copiilor. Comunitatea pe care am creat-o in proiectele Sodexo este speciala, oameni deosebiti se alatura acestor initiative, avand incredere in ele si in faptul ca ajutorul oferit este utilizat in beneficiul copiilor.”

De la inceputul anului, angajatii si partenerii Sodexo Romania au contribuit in cadrul acestor proiecte cu peste 1.550 de ore donate.

Adopta o Familie: 25 de copii sunt sprijiniti pe termen lung sa nu abandoneze scoala

Prin proiectul „Adopta o Familie”, Asociatia Stop Hunger, cu sustinerea Sodexo si a altor companii partenere, isi propune sa sprijine copiii din medii defavorizate sa nu abandoneze scoala, oferindu-le acestora  atat sprijin material, cat si oportunitatea de a invata despre cariera pe care o pot urma prin sesiuni de mentoring si coaching. In prezent, 25 de copii fac parte din program.

Acestia primesc de la companiile care ii sprijina o bursa lunara de aproximativ 80 de euro, pe care parintii sau tutorii acestor sunt incurajati sa o utilizeze exclusiv pentru hrana sau alte nevoi de stricta necesitate ale copiilor, precum haine sau rechizite scolare.

In perioada 2012-2015, 53 de copii din 10 judete au fost ajutati in cadrul proiectului „Adopta o Familie”. Dintre acestia:

–       10 au fost admisi la liceu

–       2 sunt in prezent studenti

–       2 au fost sprijiniti sa urmeze cursuri de calificare postliceale si au in prezent un loc de munca

Daruieste un inceput de an scolar fericit!

Peste 500 de copii din medii defavorizate au primit ghiozdane noi cu toate rechizitele necesare, pentru al doilea an consecutiv, in cadrul campaniei „Daruieste un inceput de an scolar fericit!” desfasurata in intervalul septembrie – octombrie. Campania a fost coordonata de Sodexo in parteneriat cu „Asociatia Stop Hunger”, WFMC si Fan Courier si a implicat mobilizarea unui numar impresionant de angajati din companii care au contribuit si ei cu donatii. Aceasta initiativa a fost printre cele trei proiecte nominalizate la Gala Camerei de Comert Franceze (CCIFER) 2015 la sectiunea Responsabilitate Sociala.

Mananc sanatos la scoala

In parteneriat cu studentii la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Sodexo Romania a implementat programul de educatie pentru nutritie „Mananc sanatos la scoala”, adresat elevilor din clasele 0 – XII, in cadrul caruia 700 de copii au fost invatati sa manance echilibrat in pauzele de masa de la scoala. Acest program continua actiunile Sodexo de promovare a unui stil de viata echilibrat.

Donatii de alimente

Sprijinirea familiilor aflate in dificultate inclusiv prin donatii de alimente de stricta necesitate va continua sa fie una dintre directiile prioritare in proiectele Sodexo si Stop Hunger. Pe 18 decembrie, 100 de familii aflate in dificultate si care au in ingrijire copii sau adulti care sufera de boli incurabile vor primi pachete cu alimente. Actiunea este desfasurata in parteneriat cu Centrul de Ingrijirile Paliativa HOSPICE Casa Sperantei din Bucuresti.

Sodexo in Romania
Din 1998, Grupul Sodexo in Romania, care numara astazi 734 de angajati, ofera Solutii cuprinzatoare pentru Calitatea Vietii:

–           Beneficii pentru Angajati:

–           Programe de Incentivare  

–           Beneficii Publice

–           Servicii de alimentatie/catering

–           Managementul facilitatilor

Sodexo, lider mondial in Servicii pentru Calitatea Vietii
Compania Sodexo, al 18-lea angajator mondial, a fost infiintata de catre Pierre Bellon in 1966, in Marsilia, Franta si este astazi lider mondial in Solutii pentru Calitatea Vietii de Zi cu Zi.

Grupul opereaza in 80 de tari cu 420.000 de angajati care impartasesc aceeasi pasiune de a oferi servicii.

Avem increderea ca o buna calitate a vietii sporeste satisfactia si motivatia indivizilor, jucand astfel un rol important in performanta organizatiilor care sunt partenerii nostri strategici.

Sodexo in lume – Cifre cheie

  • 18 miliarde de euro cifra de afaceri
  • 420.000 de angajati
  • 80 de tari
  • 32.700 de puncte de lucru
  • 75 de milioane de consumatori zilnic