400 de elevi din Romania au devenit antreprenori in Tabara din Tara lui Andrei

0

400 de elevi din 12 judete ale Romaniei (Valcea, Buzau, Prahova, Teleorman, Bihor, Giurgiu, Galati, Dambovita, Bacau, Arad, Dolj, Constanta) au transformat jocurile copilariei in ateliere de antreprenoriat. In perioada 21 iulie – 24 august, la Bran, Petrom a organizat Tabara din Tara lui Andrei, un program prin care elevii si profesorii sunt incurajati sa preia initiativa dezvoltarii comunitatilor in care traiesc.

Timp de 6 zile, toti cei 400 de mici antreprenori au pus in aplicare informatiile primite construind si administrand doua parcuri tematice: Cirque d’Andrei, ispirat din farmecul spectacolelor pregatite de celebra companie Cirque du Soleil si Insula Misterioasa, inspirata din romanul cu acelasi nume semnat de catre Jules Verne.

“Dupa patru zile de tabara, o tabara in care totul mi se pare ca este foarte bine organizat, copiii se simt foarte bine, mi se pare ca deja au mai crescut. Sunt putin schimbati, mai ascultatori. Astazi am vazut ca sunt interesati, cu idei, negociaza foarte bine, si asta datorita si celor care s-au ocupat de ei in aceste patru zile: fetele de la Fun Science, Ecoxtrem, voluntarii. Aici descoperim multe talente ascunse ale copiilor. E intr-adevar o tabara educativa, unde copiii au avut si cred ca vor mai avea multe lucruri de invatat”, Cecilia Boeangiu, profesor coordonator al echipei Magicienii florilor

Pe langa atelierele antreprenoriale, in cadrul taberei cei mici au participat la sesiuni de teatru, dans si au invatat cum pot transforma materialele reciclabile in adevarate creatii vestimentare, momente destinate pentru dezvoltarea potentialului artistic. In plus, in fiecare zi au invatat mai multe despre meseria de jurnalist, realizand stiri pe care le prezentau colegilor, precum si interviuri sau reportaje pe care le-au cuprins in Ziarul Taberei.

“In fiecare an in Tabara din Tara lui Andrei noi descoperim miracolul transformarii. De 6 ani, in aceasta tabara, le oferim copiilor din Romania increderea ca ei pot schimba viitorul si le dam toate instrumentele pentru a reusi. Anul acesta 400 de elevi, majoritatea provenind din mediul rural, au invatatin tabara cum sa fie antreprenori si cum sa gestioneze o afacere. Credem cu tarie ca formarea celor mici in acest spirit va fi vitala pentru o dezvoltare sanatoasa a Romaniei. ” a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate Petrom.

In ultimii 6 ani, aproximativ 3.000 de elevi si 200 de cadre didactice au aflat ca sta in puterea lor sa schimbe lumea in care doresc sa traiasca in Tabara din Tara lui Andrei.