Big Build: 14 locuinte in 5 zile, 500 de persoane, 20.000 de ore de voluntariat

0

Inca 36 de persoane vor avea locuinte decente, simple si accesibile datorita celor peste 500 de voluntari care au lucrat cu multa pasiune timp de cinci zile la Oradea si Preajba, Craiova, in cadrul proiectului-eveniment Big Build 2012. 14 familii au primit cheile caselor, iar membrii acestora vor avea mai multa incredere in propriile forte, vor oferi mai multa stabilitate copiilor, vor fi mai sanatosi, mai puternici, se vor simti in siguranta si vor avea mai multe perspective educationale si profesionale.

Big Build 12 este un eveniment de constructie accelerata, aflat la cea de-a patra editie, care marcheaza Ziua Mondiala a Locuirii (prima zi de luni din octombrie). In acest fel, asociatia Habitat for Humanity Romania atrage atentia asupra locuirii precare si a lipsei de adapost din tara noastra, construind in ritm accelerat locuinte pentru persoane vulnerabile economic si social, cu implicarea voluntarilor, a mediului de afaceri si a autoritatilor publice.

Le multumim tuturor voluntarilor romani si straini care au fost alaturi de noi in aceste cinci zile si ne-au ajutat sa imbunatatim fundamental calitatea vietii pentru 14 familii din Oradea si Craiova. De asemenea, le multumim partenerilor si sustinatorilor nostri, precum si comunitatilor locale pentru eforturile si suportul lor in aceasta actiune”, spune Gabriela Grigori, Director Dezvoltare Resurse si Comunicare Habitat for Humanity Romania.

Fundatia Vodafone, partenerul principal, a sustinut evenimentul pentru al patrulea an consecutiv, cu o sponsorizare in valoare de 100.000 Euro si cu implicarea a 300 de voluntari angajati. 

Intre 1-5 octombrie 2012, au fost pe cele doua santiere Big Build 12 din Preajba si Oradea reprezenzanti mass-media locali si nationali, bloggeri, personalitati si autoritati publice din comunitatea locala, precum si cele 14 familii beneficiare, care s-au implicat direct in constructia propriilor locuinte. De asemenea, familiile au contribuit benevol si la constructia locuintelor celorlaltor familii partenere.

Partenerii Big Build 12 au fost:

Partener principal: Fundatia Vodafone Romania;

Parteneri: Habitat for Humanity Northern Ireland, Caminul Felix Oradea, Wienerberger Sisteme de Caramizi, Europharm Distributie, Porsche Romania, Celestica, Lafarge Romania, Good Sign, Ursa Romania, Elpreco, Kronospan, Camera de Comert si Industrie Dolj, Asociatia Firmelor Bihorene;

Sustinatori: Azalis Gaz, Knauf, Moviplast, Oz Maraton, Pan Group, Basicra.

Partenerii media sunt: Agenda Constructiilor, Cocor Media Channel, CSR Media, Radio Lynx, Radio RFI, Romania Pozitiva, Gazeta de Sud, Radio Sud, www.craiova.ro, Editie Speciala, Indiscret, TVS Craiova, Crisana, www.voicetag.ro.