Parteneriat in lupta impotriva violentei domestice

0

Carrefour Romania, impreuna cu Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati (ANES), a lansat astazi noi masuri de sprijin, la nivel national, pentru victimele violentei domestice. Acestea vizeaza promovarea numarului de urgenta dedicat victimelor violentei domestice, suport in integrarea victimelor pe piata muncii, dar si un pachet minim de servicii pentru cele 4 unitati locative gestionate de ANES.

Astfel, Carrefour Romania se angajeaza sa sprijine promovarea numarului de urgenta, apelabil gratuit la 0800 500 333, de catre victimele violentei domestice pentru sesizari. Lansat in noiembrie 2015 de catre ANES, call-center-ul, functional non stop (24h/7zile), este atat un sistem de asistenta cat si un serviciu ce permite monitorizarea demersurilor pentru victime, operatorii call center-ului directionand cazurile catre echipele judetene de interventie (42 de echipe interinstitutionale si multidisciplinare la nivelul celor 41 de judete ale tarii si la nivelul municipiul Bucuresti).

In plus, cele doua entitati vor lua masuri concrete care sa sustina integrarea pe piata fortei de munca a victimelor violentei in familie, prin angajarea acestora in reteaua de magazine Carrefour. Beneficiarii sunt atat persoanele care au participat la programe de formare profesionala in cadrul proiectului guvernamental “START – O viata de calitate in siguranta!”, cat si alte victime aflate in evidenta serviciilor sociale la nivel judetean sau local.

Ne implicam in mod constant in actiuni care vizeaza crearea unei vieti cat mai bune pentru persoanele din comunitatile in cadrul carora Carrefour activeaza. Si cautam permanent ca eforturile noastre sa faca diferenta exact acolo unde conteaza. In societatea actuala, pilonul principal il reprezinta familia, de aceea, pentru a putea contribui cu adevarat la crearea unei societati solide si stabile in timp, am ales sa ne alaturam luptei impotriva  violentei domestice. Ne dorim ca, in cadrul strategiei noastre de responsabilitate sociala, sa nu ne rezumam la interventii punctuale, ci sa fim un partener la masuri concrete, cu efect pe termen lung, declara Andreea Mihai, Marketing Director, Carrefour Romania.

“Violenta este una dintre cele mai grave probleme cu care se confrunta societatea contemporana, impunandu-se, in acest context, o abordare complexa. Astfel, este de datoria noastra sa identificam metode noi si relevante care sa diminueze treptat, pana la eliminare, un astfel de comportament nedorit. Totodata, trebuie sa oferim victimelor optiuni multiple de sprijin atat pe termen scurt cum este si apelul de urgenta, precum si variante pe termen mediu si lung. Si aici facem referire la suportul pentru integrarea pe piata fortei de munca”, spune Ioana Cazacu, Secretar de Stat, ANES, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.

In plus, parteneriatul cu ANES vizeaza si asigurarea unui pachet minim de servicii pentru cele 4 unitati locative de urgenta infiintate prin proiectul “START – O viata de calitate in siguranta!”, pachet ce vizeaza aprovizionarea acestor spatii cu alimente, produse igienico-sanitare si servicii de consiliere psihologica.

Violenta domestica este un fenomen cu caracter continuu, ciclic, care creste in timp ca frecventa si severitate si care are efecte devastatoare pe termen lung asupra copiilor – victime sau martori.

Despre Carrefour: 
Cu peste 10.100 de magazine in 34 de tari, Grupul Carrefour este al doilea retailer mondial si numarul unu in Europa. De peste 50 de ani, Carrefour este un partener pentru viata de zi cu zi. In fiecare zi, acesta primeste in magazinele sale peste 10 milioane de clienti din lumea intreaga, oferindu-le o gama larga de produse si servicii la preturi echitabile.

In Romania, Grupul Carrefour numara 190 de magazine dintre care 29 hipermarketuri ‘Carrefour’, 107 supermarketuri ‘Market’, 43 magazine de proximitate ‘Express’, 10 magazine de proximitate ‘Contact’ si un magazin de comert online: www.carrefour-online.ro.