Cei mai buni utilizatori ai aplicatiilor Microsoft Office sunt de la Cluj-Napoca, Orastie si Bucuresti

0

Fundatia EOS a organizat la finalul saptamanii in parteneriat cu Certipro Education si Microsoft Romania etapa nationala de calificare la Campionatul Mondial  Microsoft Office Specialist 2016 – cel mai prestigios eveniment de validare a competentelor de utilizare a aplicatiilor de productivitate Office din lume.  Competitia Microsoft Office este singura competitie validata de catre Microsoft care ofera o platforma unica prin care elevii si studentii din intreaga lume isi pot demonstra experienta cu instrumentele Microsoft Office.

Totii elevii si studentii din Romania, cu varsta cuprinsa intre 13 si 22 de ani si care sunt inscrisi intr-o institutie de invatamant acreditata au fost eligibili sa participe la sectiunile de concurs Microsoft Word, Excel si PowerPoint pentru Office 2010 si 2013. Dintr-un total de 432 de examene sustinute, 172 de candidati au fost declarati eligibili. Doar 23 de elevi si studenti s-au calificat la etapa finala nationala a campionatului.

“Desi organizam aceasta competitie pentru a doua oara in Romania, elevii din sistemul pre-universitar au avut acces pentru prima data la acest eveniment. Ne-a surprins placut participarea atat de larga a liceelor din Romania”, afirma Gabriela Barna, Director al Fundatiei EOS si coordonatorul evenimentului.  “Am avut 23 de finalisti, majoritatea obtinand punctaje de peste 900 de puncte si am avut chiar si un scor perfect de 1000 de puncte! Acestea sunt chiar rezultate exceptionale!”

Cei 23 de candidati au sustinut in timpul finalei un examen Microsoft Office Specialist. Datorita punctajelor foarte bune, organizatorii au decis ca Romania sa fie reprezentata la Campionatul Mondial de la Orlando, Florida de catre 3 reprezentanti, nu doar unul singur asa cum s-a anuntat initial.

Cei 3 castigatori ai etapei nationale de calificare care vor merge la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2015 in SUA sunt:

§  Ciprian Adrian Muresan de la Liceul de Informatica “Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca – PowerPoint (953 puncte)

§  Tiberiu Paul Danciu de la Colegiul National “Grigore Moisil” din Bucuresti, Excel (980 puncte)

§  Mihai Macarie de la Colegiul National “Mihai Eminescu” din Petrosani, Word (1000 de puncte).

Evenimentul a avut loc la sediul Microsoft Romania si s-a bucurat de prezenta d-lui ministru Marius Raul Bostan de la Ministerul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala si Kostas Loukas, General Manager al Microsoft Romania.

Mai multe detalii despre Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2016: www.moschampionship.com  

Despre Fundatia EOS Romania
Fundatia EOS Romania a fost infiintata in 1999, avand peste cincisprezece ani de experienta in introducerea si dezvoltarea utilizarii noilor tehnologii atat in sistemul de educatie formala cat si la nivelul comunitatilor mai largi. Misiunea EOS se focalizeaza pe atenuarea diviziunii digitale prin crearea si oferirea de oportunitati tuturor membrilor comunitatii de a acumula deprinderi si abilitati necesare manuirii informatiilor si crearii de cunostinte noi, elemente esentiale pentru participarea la dezvoltarea unei societati deschise bazate pe cunoastere.