Comunitatea din Bucuresti are ocazia sa se imbunatateasca cu 5 proiecte noi

0

Au fost desemnate cele 5 proiecte care vor fi susținute financiar de Fondul Mega Image pentru Comunitate. Fundația Comunitară București se va ocupa de grantul de 85.000 lei, acesta fiind împărțit celor 5 proiecte cu sume medii de 16.460 lei.

Aflat la a patra ediție, „Fondul Mega Image pentru Comunitate” a încurajat locuitorii din București și Ilfov să-și reactiveze spiritul de comunitate și dorința de a colabora în proiecte comune. Finanțările au fost acordate organizațiilor non-profit, în urma unei selecții făcute de un juriu independent. La această ediție, au fost date puncte în plus proiectelor care implică comunități geografice (bloc, scară, cartier); distribuția de mâncare către persoane dezavantajate sau activități care dezvoltă spiritul civic și integrarea socială a grupurilor vulnerabile. La această ediție, 48 de proiecte au fost înscrise.

Proiectele selectate au trecut prin trei etape de selecție: preselecția proiectelor ce a avut la baza criterii de eligibilitate, selecția realizată în două valuri de către un juriu independent și interviuri cu aplicanții de pe lista scurtă aprobată de către juriu. După aceste trei etape, s-au ales cinci proiecte câștigătoare ce urmează să se implementeze în anul 2017.

Proiectele câștigătoare sunt:

„Grădina din Curtea Școlii”: În două școli de cartier din București, elevi de la 6 până la 15 ani vor amenaja în curtea școlii o grădina de legume, o livadă ecologică, o sală de clasa în aer liber și un sistem de colectare a apei de ploaie. Asociația „România în Tranziție” oferă prin acest proiect soluții la probleme precum degradarea mediului înconjurator, scăderea activităților fizice la copii sau obezitatea. Proiectul este finanțat cu 17.000 lei.

„Cultivăm încrederea și acceptarea”: Timp de cinci luni, tinerii cu dizabilități ai Fundației „Motivation România” vor cultiva soiuri de legume într-o seră și pe terenul școlii din Bragadiru, alături de 50 de elevi de la școală. Proiectul a fost gândit pentru a crea contexte de muncă și de interacțiune socială între tinerii cu dizabilități intelectuale ai fundației și elevii școlii Bragadiru. Proiectul este finanțat cu 17.000 lei.  

„Micii bucătari în Ferentari”: 48 de copii din cartierul Ferentari, cu vârste între 7 și 12 ani, ce vin la activitățile Cluburilor de Educație Alternativă din Școlile 136 și 147, vor participa la o serie de ateliere de gătit împreună cu părinții lor. Policy Center for Roma and Minorities propune aceste activități pentru a răspandi noțiunea de alimentație sănătoasă, în zona de ghetou a cartierului Ferentari, unde cei mai mulți copii au obiceiuri nesănătoase cauzate de sărăcie, dar și de lipsa cunoștintelor de nutriție. Proiectul este finanțat cu 16.818 lei.

„MEGA Eroi în Acțiune – un colț de oraș”: Echipa Asociației ETC împreuna cu 60 de copii institutionalizați vor face o listă a persoanelor vârstnice sau cu dizabilități, din jurul bisericii Olari. În fiecare săptămână, vor duce pachete de alimente și vor petrece timp cu ei. În paralel, un colț verde pentru copii și vârstnici va fi amenajat, implicând astfel grupurile vulnerabile în viața comunității. Proiectul este finanțat cu 14.540 lei.

„Grădinarul de balcon și arta compostului”: Asociatia D’Avent continuă, cu acest proiect, inițiativa Clubul grădinarilor de balcon, în cadrul căruia locuitorii din cartierul Mihai Bravu au fost sustinuți să creeze grădini mici în spații proprii. Echipa Asociației organizează ateliere deschise despre plantare și întreținere, design de grădină, cum să faci compost acasă etc. Grădinaritul urban capătă astfel valoare prin întreținerea ecologică a grădinilor, revalorificarea deșeurilor alimentare, reducerea risipei alimentare. Proiectul este finantat cu 16.945 lei.

„Fondul Mega Image pentru Comunitate” este finantat de Mega Image si gestionat de catre Fundatia Comunitara Bucuresti.