Habitat for Humanity Romania, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany si Delphi Automotive finalizeaza lucrarile de renovare la scoala de la Liteni

0

Habitat for Humanity Romania, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany si Delphi Diesel System Iasi finalizeaza lucrarile de renovare si reabilitare termica la scoala din Liteni, judetul Iasi. Proiectul a durat cinci luni si s-a realizat prin sustinerea financiara a Fundatiei Delphi si implicarea a 229 de voluntari de la fabrica Delphi si de la Consiliul Judetean Iasi. Lucrarile  au fost coordonate de echipa tehnica Habitat for Humanity Comanesti. 

“Intreaga echipa Delphi este mandra de participarea in cadrul acestui proiect de renovare a scolii si ne angajam sa construim si sa mentinem relatii importante in cadrul comunitatilor in care traim si muncim”, declara John Hutson, directorul fabricii Delphi Diesel Systems Iasi. „La Delphi punem mare pret pe educatie si asteptam cu nerabdare ca absolventii acestei scoli sa devina profesionisti talentati si candidati pentru a fi apoi angajati.

Scoala din Liteni este alcatuita din doua corpuri de cladire construite in anul 1950.  Unul dintre corpurile scolii se afla intr-un stadiu avansat de degradare inainte ca Habitat for Humanity Romania, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany si Delphi sa isi uneasca eforturile pentru a-l renova. Proiectul de renovare, care imbunatateste conditiile de invatamant pentru peste 450 de elevi, a inclus reparatia peretilor in mai multe sali de clasa, instalarea unui sistem centralizat de incalzire, montarea corpurilor de iluminat, inlocuirea ferestrelor si a usilor vechi cu unele noi, sigure si eficiente din punct de vedere energetic.

”La Scoala din Liteni am descoperit  acea educatie in care bunul simt este prima lectie si cea mai importanta pe care o invata cei mici. Am descoperit profesori pasionati si copii harnici care invatau pe timp de iarna  in clase fara caldura, cu hainutele pe ei, cu caciuli si cu manusi. Ne-am dorit extrem de mult sa ii putem ajuta, iar faptul ca Habitat for Humanity si compania Delphi au acceptat propunerea noastra de a renova aceasta scoala a fost si este o mare bucurie pentru noi! Le multumim si promitem ca vom duce munca mai departe prin proiecte menite sa ii sprijine in continuare pe copii.» a declarat doamna Diana Paius, manager zonal al Fundatiei Serviciilor Sociale Bethany.

„Suntem fericiti sa inauguram astazi scoala de la Liteni si vrem sa le multumim partenerilor nostri de la Delphi, fara al caror suport financiar nu am fi putut sa facem acest proiect, celor de la Fundatia Serviciilor Sociale Bethany pentru ca au avut incredere in noi si ne-au adus la cunostinta nevoia din aceasta comunitate, autoritatilor locale pentru suport, dar si tuturor celor 229 voluntari care au lucrat timp de cinci luni pentru ca acesti copii sa invete intr-un mediu curat si sanatos, asa cum ne-am propus la inceperea lucrarilor”, spune Gabi Pascal, Manager Programe Habitat for Humanity Romania.