ING Bank si The Institute lanseaza Urbaniada – pentru orase mai bune

0

ING Bank si The Institute lanseaza Urbaniada, o competitie care premiaza solutii concrete pentru imbunatatirea vietii in spatiul urban. ING Bank va oferi finantare in valoare totala de 250.000 de euro pentru a pune in aplicare proiectele declarate castigatoare. Valoarea unui premiu variaza intre 15.000 si 100.000 de euro.

Urbaniada este o competitie publica, iar arhitecti, urbanisti, publicitari sau membri ai organizatiilor neguvernamentale care au in plan  proiecte de arhitectura, urbanism sau interventii publice sunt invitati sa le inscrie pana pe 14 decembrie 2015, pe site-ul www.urbaniada.net. Se cauta proiecte ce au impact asupra unor comunitati mai mari, specifice marilor orase, cu o populatie minima de 100.000 de locuitori.

“Dorim sa contribuim la o viata mai buna in oras. Acesta este unul dintre obiectivele noastre, parte din strategia de responsabilitate sociala a ING. Prin Urbaniada, oferim un prilej de parteneriat intre toti cei preocupati de calitatea vietii in oras – arhitecti, urbanisti, organizatii neguvernamentale si non-profit cu scopul de a gasi solutii concrete si de a le pune in practica” declara Iosefina Frolu, ‎Director Corporate Communication ING Bank Romania.

Proiectele participante vor fi evaluate de catre un juriu format din noua specialisti in arhitectura, urbanism, sociologie si antropologie – Adrian Soare (Arhitect-Partener – SYAA), Andrei Serbescu (Arhitect-Partener ADN BA), Attila Kim (Arhitect), Bogdan Iancu (Lector universitar Departamentul de Sociologie, Facultatea de Stiinte Politice – SNSPA), Mircea Toma (Presedinte ActiveWatch), Oana Preda (Director Executiv CeRe), Rudolf Grӓf (Arhitect-Partener Vitamin Architects), Teodor Frolu (arhitect, antreprenor si co-initiator Rowmania) si Vera Marin (Arhitect urbanist, presedinte al Asociatiei pentru Tranzitie Urbana din Romania).

Jurizarea se va face ȋntr-o prima etapa online. In urma acesteia, primele opt proiecte cu cele mai mari note vor intra ȋn a doua etapa de concurs, ȋn care candidatii ȋsi vor prezenta individual proiectele ȋn fata juriului si a board-ului de CSR ING, alcatuit din angajati ai bancii. Finalistii vor fi anuntati pe 20 ianuarie 2016, iar lista proiectelor castigatoare va fi facuta publica pana pe 1 martie 2016. Proiectele castigatoare vor fi implementate pana la 1 noiembrie 2016.  

Mai multe detalii sunt disponibile pe www.urbaniada.net.

ING Bank Romania este parte a ING Group, institutie financiara internationala de origine olandeza, care ofera servicii bancare unui numar de peste 33 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii din peste 40 de tari. Infiintata in 1994, ING Bank Romania este in prezent o banca universala, oferind produse si servicii tuturor categoriilor de clienti – persoane fizice, mici antreprenori, companii medii si mari, institutii financiare.

ING Bank Romania a inceput in 2011 un proces de dialog social cu principalii beneficiari locali (clienti, angajati, presa, ONG-uri) pentru a afla care sunt asteptarile si nevoile acestora. Pornind de la rezultatele acestui proces, ING Bank Romania si-a construit strategia de responsabilitate sociala corporatista, urmand trei directii: Educatie financiara si antreprenoriat, Educatie pentru copiii din grupurile dezavantajate si Dezvoltare urbana.

The Institute reprezinta ecosistemul industriilor creative. Initiaza si organizeaza evenimente de 17 ani si aduce impreuna antreprenorii, profesionistii si publicul acestor industrii din Romania. Prin tot ceea ce face contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ in tara, creste si diversifica audienta atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agentiilor si manufacturilor, promoveaza antreprenorii si profesionistii creativi pe plan national si international. The Institute este reprezentata legal de Fundatia ″Gala Societatii Civile″.