Investitii in educatie in valoare de 2.090.000 de euro

0

Proiectul educational Olimpiadele Kaufland, desfasurat la nivel national, cu premii in valoare de 2.090.000 de euro si-a desemnat castigatorii etapei finale.

103 institutii de invatamant vor fi premiate cu pan a la 40.000 de euro dupa ce au trecut proba Olimpiadelor Kaufland, un proiect national organizat de Kaufland Romania si Scoala de Valori prin care am provocat granitele educatiei si implicarii sociale. Locul intai va fi premiat cu 40.000 de euro, locul doi, cu 30.000 de euro, iar urmatoarele 101 scoli din clasament vor fi recompensate cu cate 20.000 de euro fiecare. Premii le vor fi folosite pentru proiecte dedicate scolilor, cu scopul imbunatatirii actului educational. Pentru a fi ca stigatoare, unitatile de invatamant au format echipe de elevi si dascali si au desfasurat actiuni de diferite categorii pentru care au primit punctaje. Intreg procesul de selectie a ca stigatorilor a avut la baza un sistem electronic.

Programul a reprezentat o competitie nationala care si-a propus sa incurajeze desfasurarea de activitati educationale in scoli, in afara orelor de curs, pentru a stimula, in randul copiilor si tinerilor, creativitatea, talentul, spiritul civic, lucrul in echipa si alte abilitati. S-a adresat tuturor institutiilor de invatamant public din Romania: gr adinite, scoli elementare, gimnaziale sau licee. In urma competitiei extrem de stanse, marele ca stigator a fost desemnat Gradinita nr. 3 din Vaslui.

Peste 1190 de institutii de invatamant s-au mobilizat incepand cu luna septembrie 201 5 si au desfasurat in total 57.474 de activitati educationale din cele patru domenii de implicare stabilite de programul Olimpiadele Kaufland: mediu (ecologizare, plantare, reciclare etc.), sport si sanatate (competitii sportive, gustari sanatoase, cumparaturi inteligente etc.), creativitate si traditii (expozitii interne, teatru, dans, design, creatii literare etc.), stiinta, cultura si educatie (vizite culturale sau informative, inventii, prim-ajutor etc.).

„Demarat «Din toat a inima pentru Romania», programul Olimpiadele Kaufl and este unul de succes si a fost primit cu entuziasm de catre profesorii si elevii participanti. Cu totii s-au implicat activ in reusita fiecarui proiect, au pus in scena piese de teatru, festivaluri de muzica si dans si au invatat ce inseamna sa eficientizeze consumul, dar nu numai. Au invatat sa fie o echipa, sa urmareasca un obiectiv si sa-l atinga cu succes. Ne bucuram ca am putut sustine comunitatile locale.” a declarat Nicolai Bingenheimer, Director General Achizitii Kaufland Romania.

„Suntem foarte incanta ti ca am reusit sa implementam cu succes proiectul Olimpiadele Kaufland, alaturi de Kaufland Romania si ca acesta a avut un impact major, vizibil in comunitatile locale. Dincolo de premii si de beneficiile financiare, suntem convinsi ca in urma acestui program a inmugurit si o schimbare la nivel de mentalitate: participantii au constientizat ca invatarea si activitatile scolare pot fi placute, atractive, iar educatia nu este doar responsabilitatea profesorilor, ci a intregii comunitati.” a declarat Stefan Palarie, presedinte Scoala de Valori.

Lista completa a castigatorilor poate fi consultata pe site-ul proiectului, la urmatorul link http://www.olimpiadelek.ro/castigatori iar o selectie video cu proiecte poate fi accesata pe canalul Youtube al Kaufland Romania: www.kaufland.ro/youtube.

Proiectul „Olimpiadele Kaufland” este sponsorizat d e catre Kaufland Romania si implementat in parteneriat cu Scoala de Valori si Ministerul Educatiei si Cercetarii. Mai multe detalii despre program sunt disponibile pe site-ul www.olimpiadelek.ro.

Kaufland Romania sustine proiecte sociale si educationale ce au ca beneficiari principali copiii de toate varstele, sprijin a programe ce au ca obiectiv facilitarea accesului lor la educatie, incurajarea frecventarii scolii ṣi prevenirea abandonului scolar. Pentru ca cel mai de pret cadou pe care il putem face societatii este sa oferim copiilor acces la educatie, Kaufland desfasoara anual, in parteneriat cu asociatii nonguvernamentale regionale sau nationale, proiecte ce urmaresc inlesnirea accesului la scoala pentru copii provenind din medii defavorizate.

Pentru mai multe informatii vizitati www.kaufland.ro.

Scoala de Valori este o organizatie non-guvernamentala moderna ce are ca viziune dezvoltarea unei societati bazate pe valori prin educatie inovativa. Punem sub semnul intrebarii granitele educatiei traditionale si oferim oportunitatea de a accesa informatii de valoare, experiente de formare a caracterului, de a interactiona cu modele pozitive si de a avea expunere internationala, cu scopul de a creste responsabilitatea personala si controlul fiecaruia asupra alegerilor personale.