Lafarge se alatura celui mai indraznet proiect de regenerare urbana din Sud-estul Europei, Diametrala Verde a Bucurestiului

0

Lafarge Romania s-a alaturat Eco Bucuresti in dorinta de a sprijini proiectul de reabilitare a unei suprafete de 1000 de hectare, de-a lungul axei Dambovitei, pornind de la Lacul Morii si pana la Parcul National Vacaresti, prin folosirea de materiale inovatoare si sustenabile.

Proiectul este gandit pe trei directii importante. Prima vizeaza regenerarea raului Dambovita si a spatiului adiacent. Cea de-a doua componenta urmareste revitalizarea economica si sociala din zona, in timp ce a treia incurajeaza demersuri culturale, sprijinite de branduri internationale.

In cadrul proiectului de regenerare a raului Dambovita, Asociatia Ivan Patzaichin – Mila 23 a organizat concursul de design – Eco-Arhipelag 2014 – in urma caruia au fost desemnate 5 proiecte castigatoare. Acestea vor fi construite si amplasate pe raul Dambovita si vor forma prima expozitie interactiva de eco-turism din Romania.

”Prin implicarea in acest proiect, Lafarge isi propune sa sustina viziunea arhitectilor desemnati, cu materiale inovatoare, asa cum este, de exemplu, betonul nostru permeabil si decorativ, Hydromedia®”, spune Tiberiu Mercurian, Director de Marketing, Lafarge Romania. ”Dezvoltarea durabila – prin crearea unei infrastructuri verzi, incurajarea folosirii de materiale si solutii sustenabile, care sa raspunda provocarilor actuale privind mobilitatea si accesul in marile aglomerari de tip urban – se afla in centrul strategiei noastre.”

Armonios, solid si prevazut cu o larga paleta de culori si moduri de finisare, betonul decorativ raspunde exigentelor arhitectilor si peisagistilor, valorizand in acest fel patrimoniul urban. Suprafete de calitate, create dupa o formula de baza cu materiale locale, betoanele se integreaza in arhitectura clasica sau moderna a orasului. Caracterizat printr-o rezistenta ridicata si o gama larga de culori si nuante clare, care conduc la cresterea vizibilitatii nocturne, betonul decorativ limiteaza consumul de energie din iluminatul public si reduce efectul de supraincalzire, intalnit frecvent pe timpul verii in aglomerarile urbane.

Ca lider mondial in domeniu, Lafarge propune materiale si tehnologii inovatoare, urmarind integrarea lucrarilor in peisajul inconjurator, folosirea de produse locale, economice si durabile, gestiunea si reciclarea apelor pluviale, reducerea lucrarilor de intretinere a amenajarilor exterioare si, nu in ultimul rand, un confort vizual imbunatatit.