Masini electrice pentru 3 ONG-uri

0

Kaufland lanseaza in parteneriat cu Renovatio prima retea publica de statii de incarcare rapida pentru masini electrice din Romania.

  • Reteaua de statii va fi disponibila tuturor utilizatorilor de vehicule electrice, fie ele 100% electrice sau hibride plug-in, gratuit si non-stop, pe axa Arad – Constan ta, in parcarile a noua magazine Kaufland Romania si pe autostrada A2.
  • Kaufland Romania a achizi tionat, cu aceasta ocazie, o flota de 18 masini nepoluante (zero emisii), 100% electrice.
  • Pentru inceput, cu prilejul lansarii retelei, 3 dintre aceste masini vor fi donate ONG-urilor partenere.

Kaufland Romania, in parteneriat cu Renovatio, vine in sprijinul tuturor celor care vor sa conduca ecologic si lanseaza prima retea publica de statii de alimentare Fast Charge a masinilor electrice din Romania. Acestea vor functiona non-stop, vor putea fi folosite gratuit pe axa Arad – Constanta si se vor afla in parcarile magazinelor Kaufland din noua orase si pe autostrada, oferind astfel posibilitatea utilizatorilor de masini electrice sa se deplaseze pe distante mai mari.

Renovatio este o companie tan ara si dinamica, dezvoltata din pasiune pentru energia din surse regenerabile, fiind cea care pune la dispozitie intreaga retea de statii de incarcare pentru parcarile magazinelor Kaufland Romania. In acelasi timp, pe lang a lansarea retelei de statii de alimentare, pentru a contribui la dezvoltarea pietei de vehicule ecologice din Romania si pentru a inspira mai departe responsabilitate pentru mediu si societate, Kaufland achizitioneaza o flota de 18 masini 100% electrice (zero emisii). O parte din acestea vor fi donate ONG-urilor partenere, iar o parte vor fi folosite de catre angajatii Kaufland in deplasarile zilnice in interes de serviciu, contribuind la reducerea nivelului de poluare intr-un oras deja sufocat de noxe si poluare fonica. Primele ONG-uri care beneficiaza incepand de ast azi de un mod ecologic de transport sunt Hospice Casa Sperantei, Habitat for Humanity si Let’s Do It, Romania!.

Noile statii de incarcare rapida a vehiculelor electrice vor fi amplasate in parcarile magazinelor Kaufland din orasele Arad, Timisoara, Deva, Sebes, Sibiu, Ramnicu Valcea, Pite sti, Bucuresti si Constanta, precum si pe autostrada A2.

Primul punct de incarcare din aceasta retea, instalat in parcarea magazinului Kaufland de pe strada Barbu Vacarescu din Capitala, este deja functional si deschis publicului.

Cel mai important beneficiu pentru utilizatorii de vehicule electrice este posibilitatea de incarcare in regim Fast Charge (0-80% din capacitatea bateriei in mai putin de 1h). Statia deserveste toate tipurile de vehicule 100% electrice si hibride plug-in, atat pentru standardele de inc arcare rapida (CHAdeMO si CCS) la o putere de 20kWh, cat si pentru incarcare in curent alternativ (type 2) la o putere de 22kWh.

“Grija pentru mediu a fost mereu una dintre preocuparile si prioritatile nostre si ne mandrim c a suntem si acum pionieri in proiecte de impact pentru un viitor sustenabil. Mai mult, suntem primii care doneaza o flota de masini eco catre ONG-urile partenere si pun gratuit la dispozitia romanilor energie, in prima re tea publica autohtona de statii de incarcare rapida, pentru a incuraja circularea cu masini eco si responsabilitate fata de mediu. Conducerea unei masini eco nu reprezinta doar o optiune ca oricare alta, ci o investitie in viitorul nostru, al tuturor”, a declarat Marco Hößl, Directorul General Kaufland Romania .

“Compania noastra s-a dezvoltat din pasiunea pentru energia din surse regenerabile, iar parteneriatul cu Kaufland este un pas firesc in aceeasi directie. Sustinerea pe care o acordam romanilor care aleg s a conduca masini eco cu ajutorul noii retele publice de alimentare a vehiculelor electrice ne asigura tuturor un prezent mai curat si un viitor mai sustenabil”, a declarat Alexandru Teodorescu, actionar Renovatio.

Piata masinilor electrice este in crestere: in 2015, romanii au achizi tionat 495 de autoturisme noi hibride sau electrice 100%, dublu fata de numarul vehiculelor de acest tip vandute in 2014, iar i n primele doua luni ale acestui an, au fost inmatriculate 74 de automobile noi hibride si electrice, cu 90% mai mult decat in aceea si perioada a anului trecut1.

Masinile electrice achizitionate de Kaufland Romania spre dona tie, Volkswagen e-Golf, sunt unele dintre cele mai performante vehicule de acest tip din Europa. Autonomia acestora este de aproximativ 200 de kilometri, ceea ce le face ideale pentru deplasarile zilnice prin oras, contribuind, prin emisii zero poluante, la imbunatatirea calitatii vietii din mediul urban.

Noul proiect dintre Kaufland Romania si Renovatio reflecta preocuparea consecventa pentru demersuri care contribuie la un mediu mai curat si mai echilibrat pentru noi toti. Kaufland Romania se implic a anual in numeroase actiuni ecologice precum Inverzirea Parcului Industrial Ploiesti si “Let’s do it, Danube!”, o ampla campanie de educatie in scolile din judetele dunarene, la care s-a adaugat curatarea malurilor Dunarii chiar de Ziua Internationala a Fluviului, pe 29 iunie. Totodata, Kaufland Romania a sprijinit financiar proiectul de educatie ecologica, implicare sociala si voluntariat desfasurat intr-o singura zi pe tot teritoriul Romaniei, sub denumirea “Marea Curatenie Nationala”.

Despre Kaufland Romania
Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.300 de magazine in 7 tari. Programele de responsabilitate sociala reprezinta o componenta cheie in strategia companiei. Asumarea responsabilitatii ecologice si sociale este un aspect esential al politicii corporative Kaufland. Cea mai mare parte a proiectelor noastre de CSR sunt desfasurate in parteneriat cu asociatii nonguvernamentale regionale sau nationale. Pe lang a educatie, sprijinim proiectele dedicate protectiei mediului inconjurator si pe cele care au ca obiectiv promovarea unui stil de viata sanatos prin intermediul activitatilor sportive si adoptarea unei nutritii echilibrate. Pentru mai multe informatii vizitati www.kaufland.ro.

Despre Renovatio
Renovatio s-a angajat intr-o politica de inovare continua si grija fata de mediul inconjurator. Suntem pionieri in industria regenerabila din tara noastra, prin dezoltarea primelor parcuri eoliene si fotovoltaice. Credem intr-un viitor in care transportul ecologic va capata o amploare din ce in ce mai mare, de aceea vom continua si accelera investitiile la nivel national in realizarea infrastructurii necesare.

Renovatio e-charge este prima retea bazata pe solutii de incarcare rapida dedicata tuturor utilizatorilor de vehicule electrice din Romania. Re teaua va avea cel putin 50 de puncte de incarcare Fast Charge asigurand mobilitate electrica in marile orase si de-a lungul coridoarelor pan-europene ce traverseaza tara noastra. www.e-charge.ro va fi un suport activ pentru posesorii de vehicule electrice.

1Potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) pentru 2015 si 2016, anuntate in presa in martie 2016, sursa accesibila aici;