Metropolitan Life si Fundatia MetLife investesc aproximativ un sfert de million de euro in programele de educatie si incluziune socio-profesionala ale Fundatiei United Way Romania

0

Fundatia United Way Romania a initiat un nou parteneriat alaturi de Metropolitan Life si Fundatia MetLife prin care Metropolitan Life a devenit unul dintre cei mai importanti sustinatori ai Fundatiei in 2015.

Finantarea acordata de Metropolitan Life si Fundatia MetLife este alocata programelor ce vizeaza incluziunea socio-profesionala si independenta financiara a tinerilor dezavantajati, dezvoltarea copiilor din centre de plasament, sustinerea proiectelor sociale locale si a implicarii comunitare, in contextul in care peste 57.000 copii se aflau la finele anului trecut  in sistemul de protectie speciala, conform unui buletin de statistici emis de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice. Metropolitan Life extinde astfel un parteneriat de traditie cu reteaua globala de organizatii United Way, initiat in urma cu mai multi ani de grupul MetLife in SUA si dezvoltat ulterior in mai multe tari din lume.

„Responsabilitatea sociala a ajuns sa faca parte din ADN-ul echipei noastre”, afirma Ciprian Lăduncă, CFO&CSR Executive Metropolitan Life. „Atunci cand transpunem in actiune viziunea companiei de a proteja viitorul copiilor si familiilor din Romania intr-un mod simplu si inovator, proiectele de CSR reusesc sa integreze foarte bine mesajul nostru. Pana in prezent, in parteneriatul cu United Way am reusit sa aducem o schimbare pentru 850 de copii si tineri, aflati in situatii dezavantajate sau care aveau nevoie de sustinerea noastra pentru o dezvoltare mai accelerata”.

Parteneriatul dintre Metropolitan Life si Fundatia United Way s-a concretizat in 4 proiecte implementate sau initiate in 2015, dintre care o parte continua si in 2016:

1.     Sprijin oferit pentru 70 de copii din doua centre de plasament din Bucuresti: “Sfantul Iosif” si “Pinocchio”, prin intermediul programului national “Ajungem Mari”. Timp de mai bine de un an si jumatate, copiii cu varste intre 3 si 18 ani beneficiaza de un program de educatie intensiva: cursuri interactive si ateliere creative, iesiri recreative, cursuri specializate, workshop-uri de educatie financiara si coaching. In proiect sunt implicati peste 40 de voluntari din randul angajatilor si consultantilor companiei, acestia luand parte saptamanal in activitati de tutorat si mentorat.

2.     Sustinere oferita pentru alte sase ONG-uri sociale din comunitati din tara, prin programul “Alaturi de tine”. In urma unei competitii prin care agentiile locale Metropolitan Life au fost incurajate sa inscrie propuneri de proiecte, dezvoltate de ONG-uri in propriile comunitati, cele mai bune sase proiecte selectate au primit finantare pentru implementare pe o perioada de maxim douasprezece luni: “Invata-ma sa zambesc!” (Constanta), “Rugby-ul te asculta!” (Baicoi, jud. Prahova), “Parc Empatic” (Brasov), “Educatia – un viitor mai sigur” (Iasi), “Scoala e de partea ta!” (Bucov, jud. Prahova) si “Stiintescu HUB” (Sibiu).

3.     “Atelierul Viitorului” este un alt proiect sprijinit care se adreseaza tinerilor cu dizabilitati proveniti din centre de plasament sau din familii foarte sarace. Prin activitatile din cadrul proiectului, 17 tineri primesc sustinere in procesul de scolarizare si mentinere a cunostintelor acumulate, orientare si integrare profesionala, consiliere vocationala si alte beneficii care sporesc sansele de integrare sociala ale acestor tineri.

4.     In bazele aceluiasi parteneriat, Fundatia United Way a facut si o donatie pentru ajutorarea victimelor tragediei de la Colectiv.

In 2016, United Way Romania lanseaza cel mai amplu program sprijinit de Fundatia MetLife: „Drumul spre independenta” – un plan de interventie colaborativa, dezvoltat pe durata a doi ani. Acesta isi propune sa sprijine cel putin 500 de persoane din grupuri sociale extrem de vulnerabile (mame singure, tineri in situatii dezavantaje) sa obtina un loc de munca stabil si sa devina adulti responsabili si independenti din punct de vedere financiar. Programul va mobiliza ONG-uri, autoritati, companii si voluntari din sectorul corporativ (inclusiv angajati ai Metropolitan Life), iar beneficiarii vor fi selectati din Bucuresti si Timisoara.

Despre Metropolitan Life
Metropolitan Life este parte din MetLife, Inc., una dintre cele mai mari companii de asigurari de viata din lume. Infiintata in 1868, MetLife ofera, la nivel global, asigurari de viata, planuri de pensii, beneficii pentru angajati si servicii de administrare a activelor. Cu aproximativ 100 de milioane de clienti, MetLife are operatiuni deschise in aproape 50 de tari si detine pozitii de conducere in piete din Japonia, America Latina, Asia, Europa si Orientul Mijlociu.

In Romania, Metropolitan Life are peste 17 ani de activitate pe piata de asigurari de viata. Aproape 2 milioane de clienti beneficiaza de asigurari de viata si pensii private obligatorii oferite de Metropolitan Life la nivel local.

Despre Fundatia MetLife
Fundatia MetLife a fost infiintata in 1976 pentru a continua cu succes proiectele de implicare comunitara desfasurate de MetLife. Fundatia MetLife a facut donatii in valoare de peste 700 milioane dolari, pana in prezent, si a investit 70 milioane dolari in programe desfasurate de organizattii care au un impact pozitiv si care adreseaza tensiuni sociale importante pentru comunitatile din care fac parte. Principalul obiectiv al Fundatiei este incluziunea financiara, investind 200 milioane dolari pentru un viitor mai sigur in comunitatile din intreaga lume. Pentru mai multe detalii despre Fundatia MetLife accesati www.metlife.org.

Despre United Way Romania
Fundatia United Way Romania sustine programe si initiative sociale care imbunatatesc vietile copiilor, adultilor si varstnicilor aflati in dificultate. Munca noastra se concentreaza pe cele trei directii care pun bazele unei comunitati prospere: acces la o educatie de calitate, servicii bune de sanatate si un venit suficient pentru a intretine o familie. United Way Romania actioneaza ca un organizator comunitar, mobilizand o retea extinsa de parteneri din comunitate – ONG-uri, companii, institutii publice, lideri din societatea civila, donator si voluntari – sa isi coordoneze eforturile pentru a produce un impact colectiv.