Parteneriatul Rompetrol – Hospice, o noua sansa pentru pacienti

0

Grupul Rompetrol, prin programul sau national de responsabilitate sociala – “Impreuna pentru fiecare” a sustinut reabilitarea cabinetului medical al Fundatiei Hospice Casa Sperantei, ce acorda servicii de ingrijire paliativa pacientilor cu boli amenintatoare de viata din Bucuresti si zonele limitrofe. Valoarea lucrarilor realizate cu sprijinul Rompetrol a fost de 45.000 RON.

“De la an la an nevoile si asteptarile comunitatilor locale cresc, iar nevoia de sustinere si finantare este acuta in mai multe sectoare ale societatii. Prin proiectele si programele noastre de CSR am construit parteneriate cu autoritatile locale si alte grupuri co-interesate din comunitate si am continuat sa investim in sanatate si protectia mediului, tocmai pentru a veni in sprijinul celor defavorizati”, declara Alexey Golovin, Director Comunicare al Grupului Rompetrol.

Proiectul implementat in perioada august – noiembrie cu ajutorul a 10 voluntari, membri ai fundatiei si specialisti in constructii, a presupus lucrari de refacere a structurii de rezistenta a cladirii, lucrari de zidarie si tencuiala, reabilitarea acoperisului, refacerea instalatiilor electrice si sanitare, amenajari interioare, in suprafata totala de 150 mp.

In urma proiectului, vor fi oferite anual servicii de specialitate in ambulator, gratuit, unui numar de 100 de pacienti cu afectiuni incurabile – medicale, de nursing, consiliere psiho-emotionala. In plus, apartinatorii pacientilor vor fi mai informati in legatura cu aspecte privind evolutia bolii, complicatii, manevre de baza privind ingrijirea zilnica, comunicarea cu bolnavul.

“Pentru noi, cei de la Hospice, donatia a fost mai mult decat binevenita. Eram in situatia de a inchide clinica pentru o perioada nedeterminata pana cand reuseam sa gasim fonduri pentru reabilitare. Acum, suntem bineinteles foarte fericiti sa continuam sa oferim serviciile de ingrijire, atat de necesare bolnavilor incurabili din Bucuresti. Nevoia de ingrijire este foarte mare si ma bucur mult ca nu suntem nevoiti sa inchidem” – Alex Padureanu, CEO Hospice Casa Sperantei Bucuresti.

Parteneriatul Grupul Rompetrol – Hospice Casa Sperantei a vizat unul din cele 16 proiecte de CSR, din domeniul sanatate si protectia mediului, selectat pentru implementare in 2012, dintr-un total de 144 de aplicatii primite pe website-ul programului Impreuna pentru fiecare. In Bucuresti alte doua proiecte de sanatate sunt in curs de finalizare, in cadrul Spitalului de Copii Maria S. Curie – sectia ATI si Spitalul Sf. Pantelimon – sectia neonatologie.

Rompetrol este alaturi de Hospice si in alte proiecte, cum ar fi „1000 Balkan Charity Challenge” – maratonul caritabil ce se va desfasura in perioada 10-19 noiembrie, intre Bucuresti si Sofia, iar peste 50 de angajati ai companiei vor parcurge aceasta distanta in alergare sau cu bicicleta pentru a sustine cauza fundatiei. De asemenea, din 2010, in statiile Rompetrol din Bucuresti si Brasov sunt amplasate cutii de donatii unde clientii pot contribui si sprijini activitatea Hospice.