Peste 2.000 de elevi au invatat sa economiseasca si sa aprecieze valoarea muncii in programul “Schimbam vieti”, derulat de Metropolitan Life si JA Romania

0
  • Peste 2.000 de elevi de clasa I si a II-a au exersat lucrul in echipa si au invatat sa adopte obiceiuri sanatoase si notiuni despre incluziunea financiara
  • Programul global “Schimbam vieti” s-a desfasurat in perioada aprilie-mai in aproape 60 de scoli din 10 orase din Romania.

Peste 2.000 de elevi de clasa I si a II-a au invatat sa economiseasca si sa adopte obiceiuri sanatoase pentru ei si familiile lor in cadrul programului educational “Schimbam vieti“, derulat in aproape 60 de scoli din 10 orase de Junior Achievement (JA) Romania si Metropolitan Life, parte a grupului MetLife.

Conform activitatii de recapitulare desfasurata la clasa, peste 70% dintre elevi au inteles ca munca si rezultatele ei sunt importante pentru succesul unei activitati, iar peste 68% au invatat care sunt avantajele economisirii cu ajutorul exercitiilor din program.  Copiii au lucrat impreuna cu invatatorii si cu 60 de consultanti voluntari Metropolitan Life, experimentand situatii din viata reala care sa-i ajute sa ia decizii informate pe viitor.

Educatia financiara este esentiala si poate fundamenta, de la varste fragede, cunostinte financiare care sprijina romanii sa ia decizii informate pentru viitorul lor si al familiei lor. De aceea, sustinem programul “Schimbam Vieti” dezvoltat de Junior Achievement in Romania si ne bucuram ca am avut oportunitatea sa lucram cu peste 2.000 de copii din clasele primare in exercitii ce le-au dezvoltat personalitatea si i-au ajutat sa isi insuseasca principiile financiare primare ce pun bazele intelegerii activitatii economice. Rezultatele ne arata ca astfel contribuim la educatia copiilor si ii sustinem sa devina independenti financiar in viitor“, a declarat Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life.

Programul “Schimbam vieti” a avut ca scop incurajarea elevilor sa-si foloseasca imaginatia si sa caute solutii pentru diverse situatii din viata de zi cu zi, ajutandu-i sa-si insuseasca, de la varste fragede, abilitati si cunostinte despre economie si servicii financiare de baza, ce contribuie la o viata mai buna: mai protejata, mai putin stresanta si mai productiva.

“Specificul learning by doing al programului m-a ajutat sa ajung la fiecare copil in parte, sa formez si sa verific capacitati lingvistice si logico-matematice, aptitudini interpersonale si abilitati artistice si creative. La finalul primelor activitati, am constatat ca nu a existat vreun copil care sa nu fi invatat ceva util, aplicabil din aceasta experienta educativa, iar acesta este un castig enorm”, a spus Alina Buduleanu, profesor pentru invatamantul primar la Scoala Gimnaziala Nr. 29 din Galati.

In Romania, programul “Schimbam vieti” s-a derulat in perioada aprilie-mai in 60 de scoli din Bucuresti, Brasov, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti si Timisoara si reprezinta continuarea parteneriatului dintre JA si Metropolitan Life, inceput in 2014.

La nivel global, programul a fost lansat in 2014 si a fost derulat in Grecia, Turcia, Polonia, Spania, Portugalia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Egipt, Irlanda, Liban si Rusia, urmand sa fie implementat in alte 11 tari din cadrul grupului MetLife din Europa,  Orientul Mijlociu si Africa.

Pentru implicare si sprijin oferit comunitatii in cadrul programului “Ne jucam, invatam, crestem sanatos” dezvoltat impreuna cu Junior Achievement in 2014, Metropolitan Life a primit de curand premiul pentru “cea mai buna campanie de responsabilitate sociala in asigurari”. Premiul a fost oferit de UNSAR (Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare din Romania) la Conferinta Asiguratorilor. In cadrul acestui program, peste 1.500 de elevi s-au implicat alaturi de invatatori si consultantii voluntari ai companiei in activitatile desfasurate la clasa pe teme de dezvoltare personala si cultivare a unor obiceiuri sanatoase de la o varsta frageda.

Pentru contributia adusa procesului educational pe parcursul anului scolar 2014 – 2015, Metropolitan Life a primit premiul “Investitor in educatie” la Gala JA Investeste in Educatie – Business Hall of Fame

Despre MetLife

MetLife, Inc. (NYSE: MET), prin subsidiarele si companiile sale afiliate (“MetLife”), este una dintre cele mai mari companii de asigurari din lume. Infiintata in 1868, MetLife ofera la nivel global asigurari de viata, planuri de pensii, beneficii pentru angajati si servicii de administrare a activelor. Cu aproximativ 100 de milioane de clienti, MetLife are operatiuni deschise in aproape 50 de tari si detine pozitii de conducere in piete din Japonia, America Latina, Asia, Europa si Orientul Mijlociu. Pentru mai multe informatii, vizitati www.metlife.com. 

Despre Metropolitan Life

Metropolitan Life este parte a grupului MetLife. In Romania, Metropolitan Life isi desfasoara activitatea de peste 16 ani, oferind asigurari de viata si pensii private obligatorii pentru peste 2 milioane de clienti. Compania este numarul 1 in asigurari de viata garantate de accidente si imbolnavire si numarul 2 in piata de asigurari de viata, cu 16% cota de piata.

Despre MetLife Foundation si Metropolitan Life

Fundatia MetLife a fost infiintata in anul 1976 pentru a continua traditia MetLife privind finantarea companiilor si implicarea in comunitate. De la infiintare pana la sfarsitul lui 2014, fundatia a oferit fonduri nerambursabile in valoare de peste 650 milioane de dolari si a investit peste 70 milioane de dolari in programe cu impact pozitiv in cadrul comunitatilor, la nivel international. Astazi, fundatia se concentreaza pe promovarea incluziunii financiare, avand la dispozitie 200 de milioane de dolari in urmatorii cinci ani pentru a ajuta la construirea unui viitor sigur in cadrul comunitatilor din intreaga lume. Pentru a afla mai multe informatii, vizitati www.metlife.org.

Parteneriatul Junior Achievement – Metropolitan Life

Dezvoltarea programului de responsabilitate sociala “Schimbam vieti” se bazeaza pe o traditie de 36 de ani de colaborare constanta dintre Junior Achievement si MetLife, grupul din care face parte Metropolitan  Life la nivel global. Anul trecut, peste 1.000 de elevi de clasele 0-II au beneficiat de materiale educationale, consultanta din partea voluntarilor Metropolitan Life si activitati interactive learning by doing in cadrul programului „Ne jucam, invatam, crestem sanatos”, dezvoltat de JA Romania cu sprijinul Metropolitan Life si implementat in 26 scoli din sase localitati.

Despre Junior Achievement Romania

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie economica, antreprenoriala si financiara, de etica si responsabilitate sociala, de sanatate si viata activa. 39 de tari din Europa si 121 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate gratuit de peste 250.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice si datorita sustinerii financiare din partea comunitatii de afaceri. Web: www.jaromania.org.