Petrom anunta rezultatele si noua misiune a platformei TaraluiAndrei.ro

0

Petrom a anuntat, in cadrul unui eveniment deschis partenerilor si presei, rezultatele si impactul proiectelor de responsabilitate sociala dezvoltate in perioada 2007 – 2012 si noua viziune a platformei Tara lui Andrei, programul care va integra, de anul acesta, toate demersurile companiei in acest sens.

Sub deviza „Tara lui Andrei – o tara mai buna… in fiecare zi”, Petrom isi propune sa promoveze si sa sustina spiritul antreprenorial prin noile proiecte pe care le va demara in anul 2013.

„Am regandit Tara lui Andrei ca o mare comunitate orientata catre solutii care sa genereze valoare pe termen lung. Vom incuraja atat initiativele individuale, cat si pe cele ale organizatiilor care creeaza valoare economica pentru comunitati, dar care adreseaza si problemele sociale. Credem cu tarie ca prin incurajarea spiritului antreprenorial integrat cu o abordare comunitara, vom reusi sa facem din Romania o tara mai buna… in fiecare zi.” a declarat Mona Nicolici, Manager Relatii Comunitare Petrom.

Noua orientare a Tarii lui Andrei este sustinuta atat printr-o campanie de comunicare cat si prin regandirea platformei online. Campania de comunicare a fost dezvoltata de grupul BBDO, prin agentiile Graffiti PR si Graffiti BBDO, iar componenta de online este semnata de Webstyler.

In 3 ani de zile, Tara lui Andrei a devenit cea mai puternica platforma de CSR din Romania. Insa liantul acestei comunitati nu au fost cauzele proiectelor, ci principiile in care cetatenii Tarii lui Andrei se regasesc. Sunt oameni care demonstreaza propriile valori prin actiune, nu prin declamatii. Sunt oameni care nu cred ca responsabilitatea apartine intotdeauna altcuiva, pentru ca ei vad lucrurile acolo unde se intampla, in comunitate, nu la televizor. Astfel, ne-am dorit acum ca si in campanie de comunicare, ca si in centrul Tarii lui Andrei, sa punem toti acesti cetateni si valorile lor, ca sursa de inspiratie pentru Romania. Pentru ca incapatanarea lor de a se implica in comunitate e motorul prin care aceasta tara poate deveni mai buna, in fiecare zi.” explica Mircea Tomescu, Managing Director al Graffiti PR.

Noua orientare a programului de responsabilitate sociala Tara lui Andrei se reflecta si in mediul online.

Platforma online este o sursa de inspiratie prin cele peste 100 de initiative transformate in realitate de cetatenii din Tara lui Andrei. Vom dezvalui zecilor de mii de sustinatori de pe site povestile proiectelor si impactul lor asupra comunitatii si le vom face cunostinta cu oamenii din spatele lor. Am pus accent pe imagini si documentare care sa reflecte atat schimbarile in bine, cat si energia si entuziasmul celor care duc povestile mai departe. In acest fel, sprijinim si crestem comunitatea oamenilor de actiune din Tara lui Andrei si le dam oportunitatea sa impartaseasca din experientele lor si sa isi inscrie ideile si in competitiile din 2013.” Georgiana Cujba, Client Service Director, Webstyler.

In 2013, Tara lui Andrei va continua proiectele de implicare in comunitate pe cele trei directii principale: mediu, educatie si dezvoltarea comunitatii.

Mediu: Plantarile din Tara lui Andrei vor pune accent pe protejarea comunitatilor in fata conditiilor meteo extreme – zapezi masive, alunecari de teren, dar si implicarea oamenilor din comunitati in mentinerea plantarilor;

Dezvoltare comunitara: Prin intermediul a doua concursuri de proiecte (‚Orasul tau’ si ‚Fabricat in Tara lui Andrei’), Petrom va sustine solutiile pentru comunitati construite pe criterii de sustenabilitate si care genereaza valoare pe termen lung, din punct de vedere economic si social.

Educatie: Scoala si Tabara din Tara lui Andrei vor pune accent pe dezvoltarea spiritului antreprenorial al elevilor si profesorilor si vor stimula implicarea civica a acestora pentru dezvoltarea comunitatilor din Romania.

Rezultatele platformei TaraluiAndrei.ro, 2009 – 2012:

250.000 de copaci au fost plantati in mai multe comunitati din tara. Acestia vor proteja zonele expuse riscurilor alunecarilor de teren;

Peste 6.000 de voluntari s-au alaturat Petrom in proiectele care transforma comunitati din 2009 pana in prezent;

88 de proiecte comunitare au fost finantate de Petrom cu un sprijin financiar de aproximativ 500.000 de Euro

Peste 25.000 de elevi si 1.700 de profesori au participat la Scoala lui Andrei;

2.650 de copii si-au dezvoltat abilitati de management de proiect, comunicare sau leadership prin participarea in Tabara din Tara lui Andrei.