Petrom sponsorizeaza infiintarea Spitalului Public de Pediatrie Ploiesti

0

Petrom sponsorizeaza infiintarea Spitalului Public de Pediatrie Ploiesti prin donarea cladirii pe care Petrom a folosit-o ca sediu in perioada 2005-2010. Aceasta beneficiaza de dotari si echipamente moderne, la standarde inalte in domeniu.

Inca din 2007, in cadrul strategiei noastre de implicare in societate, sustinem dezvoltarea comunitatilor in mijlocul carora activam. In domeniul sanatatii, in 2011 am contribuit direct la dezvoltarea retelei nationale de telemedicina de urgenta de care beneficiaza acum 9,5 milioane de romani. Anul acesta, sustinem Primaria Ploiesti sa infiinteze un spital de pediatrie chiar in cladirea fostului sediu Petrom. Astfel, copiii din Municipiul Ploiesti si din imprejurimi vor avea la dispozitie un spital pediatric in care pot beneficia de tratament medical de specialitate.” Mariana Gheorghe, CEO Petrom

Pentru a sustine sistemul medical din Romania, Petrom a initiat in 2010 platforma „Acces la viata”, care include o serie de initiative menite sa permita accesul la servicii medicale de urgenta de calitate pentru comunitatile cheie ale companiei, schimbul de know-how si experienta intre medici, sporind calitatea actului medical, promovand si recompensand excelenta in domeniu.

Prin intermediul unui parteneriat cu Ministerul Sanatatii, Petrom a extins reteaua de telemedicina de urgenta din Romania, prin conectarea a 16 puncte medicale la un centru de coordonare situat la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti. Prin telemedicina, doctorii de pe teren primesc ajutor in timp real de la specialistii din Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti, scurtand, astfel, timpul de interventie, stabilind un diagnostic corect si, mai presus de toate, salvand vieti. Initiata in 2009, reteaua nationala de telemedicina s-a extins la 56 de spitale din 19 judete si astfel 9,5 milioane de romani au in prezent acces la servicii medicale de urgenta de calitate.

De asemenea, in 2011 Petrom a sponsorizat serviciul SMURD, cea mai mare retea publica de interventie pentru cazuri de urgenta cu 3 ambulante. In parteneriat cu canalul de televiziune PRO TV, compania a initiat in acelasi an campania „Doctore, esti un erou!”, prin care a promovat excelenta in domeniul medical si a rasplatit medicii cu burse de specializare in strainatate.