Programul de donatii Office 365 pentru organizatiile non-profit este disponibil in Romania

0

Office 365 pentru organizatiile non-profit este o investitie noua a Microsoft in comunitatea globala de organizatii neguvernamentale ce simplifica utilizarea tehnologiilor digitale pentru accelerarea schimbarilor sociale

Microsoft Romania anunta disponibilitatea Office 365 pentru organizatiile non-profit, in cadrul programului de donatii software pentru organizatiile neguvernamentale eligibile.

Todi Pruteanu, Business Strategy Manager, Microsoft Romania: „Oferim prin acest program organizatiilor non-profit acces la cele mai bune instrumente de colaborare si de productivitate create de Microsoft. Organizatiile non-profit opereaza in acelasi mod ca orice alta organizatie sau business si, cu toate acestea, multe duc lipsa resurselor pentru a implementa cele mai noi tehnologii. Prin programul de donatii Office 365, organizatiile neguvernamentale isi vor putea concentra atentia si resursele pe propria misiune, fie ca sunt implicati in crearea de oportunitati pentru tineri sau in initiative de mediu si sustenabilitate.”

Intr-un studiu realizat de TechSoup Global, partenerul Microsoft in cadrul programului de donatii software, organizatiile non-profit declara ca primele patru avantaje ale integrarii solutiilor de cloud in activitatea lor sunt: simplificarea administrarii sistemului IT (79%), eficientizarea costurilor (62%), imbunatatirea colaborarii (61%) si securitatea datelor (54%). Considerand provocarile tot mai mari pe care le intampina organizatiile non-profit din Romania si din toata lumea, accesul la tehnologii digitale precum Office 365 aduce mai multe oportunitati ca oricand pentru impactul organizatiilor si accelerarea programelor de schimbare sociala.

Lucrand cu TechSoup Romania in perioada 2009-2013, Microsoft a donat deja software in valoare de peste 1,5 milioane de dolari unei comunitati de 800 organizatii non-guvernamentale din Romania, dintr-un catalog de peste 100 de produse si servicii Microsoft, disponibil pe www.techsoup.ro

Radu Motoc, Director Executiv, TechSoup Romania: „Impartasim impreuna cu Microsoft credinta ca tehnologia corespunzatoare la momentul potrivit poate ajuta organizatiile neguvernamentale sa faca si mai mult bine, ajutandu-le sa fie mai organizate, sa utilizeze resursele pe care le au la dispozitie mai eficient. Tehnologiile cloud sunt pasul urmator important in aceasta directie si ne bucuram ca si ONG-urile din Romania au acces la Office 365.”

Titlul de Capitala Europeana a Tineretului 2015 pentru Cluj-Napoca va insemna o retea uriasa de parteneriate, momente, evenimente, interactiuni si sarcini de o cantitate aproape nemasurabila. Cu Office 365, organizatia coordonatoare si-a evoluat semnificativ abordarea in ceea ce priveste managementul proiectelor, dar si adoptarea mentalitatii de lucru virtual si urmarirea in timp real a activitatilor.

Andras Farkas, Director Executiv, [email protected] 2015: „Modul in care folosim Office 365 ne-a profesionalizat, ne-a responsabilizat si ne-a interconectat. Dupa doua luni de la implementare, economia de resurse este semnificativa – de la sincronizarea evenimentelor si reducerea costurilor de comunicare, la prezenta virtuala permanenta a staff-ului nostru indiferent de locatia fizica a fiecaruia dintre noi. Nu in ultimul rand, solutiile de software oferite prin cloud revolutioneaza interactiunea – gandim si ne sincronizam in cloud, iar Office 365 ne-a devenit cel mai important instrument de management. Si cum suntem doar la inceput, avem o perspectiva optimista legata de utilitatea Office 365 cand complexitatea activitatii noastre va creste.”

Office 365 este o evolutie a suitei Microsoft Office – familiara deja si cu un grad ridicat de utilizare in randul ONG-urilor – acum disponibila sub forma de servicii de comunicare si de colaborare bazate pe cloud, ce le permite utilizatorilor sa fie productivi de pe orice dispozitiv.

Programul de donatii ofera organizatiilor non-profit acces la cele mai recente servicii de cloud ale Microsoft, care pot fi adaptate in functie de nevoile acestora:

Utilizatorii vor accesa informatia de oriunde: Office 365 sporeste capacitatea membrilor unei organizatii de a contribui de oriunde, avand acces la aplicatii si documente Office pe PC, telefoane smart si tablete;

Colaborare imbunatatita: membrii unei organizatii neguvernamentale pot lucra usor si rapid prin intermediul aplicatiilor Office de email, calendar si de contacte, de colaborare pe documente si de conferinte video;

Implementare simplificata: Office 365 ofera acces la instrumente de administrare usor de utilizat si posibilitatea de a instala aplicatii Office fara ca versiunile anterioare sa fie dezinstalate. In plus, partenerii din ecosistemul Microsoft pot contribui la implementarea Office 365 in functie de cerintele ONG-urilor;

Tehnologie sigura si up-to-date: cu Office 365, organizatiile vor investi mai putine resurse si timp in procedurile de mentenanta IT, oferind acces intotdeauna la cea mai noua tehnologie. De asemenea, functionarea Office 365 pentru organizatii non-profit este asigurata financiar prin cele mai bune standarde si practici de securitate din industria IT – disponibilitatea permanenta a serviciului este de 99.9%.

Organizatiile non-profit interesate sa implementeze Microsoft Office 365 pot verifica daca sunt eligibile si pot solicita donatii pe aceasta pagina. Pentru un proces rapid de stabilire a eligibilitatii pentru Office 365, organizatiile din Romania se pot inregistra in comunitatea TechSoup Romania pe www.techsoup.ro si sa confirme eligibilitatea pentru donatii Microsoft.

Informatii despre migrarea catre Office 365 si resurse utile sunt disponibile pe http://fasttrack.office.com.