Programul educational Intalnire cu Energia a ajuns la a zecea editie

0

ENGIE Romania (fost GDF SUEZ Energy Romania), in parteneriat cu Asociatia Hands Across Romania si Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, lanseaza a zecea editie a programului educational „Intalnire cu energia”. Peste 2500 de copii de clasa a IV-a din zonele rurale si orase mici din judetele Buzau, Prahova, Dambovita, Covasna, Brasov, Arges, Ialomita, Calarasi, Dolj si Gorj invata, in perioada 4 mai – 15 iunie, sa foloseasca resursele de energie responsabil si in siguranta, constientizand importanta protejarii mediului inconjurator.

In prima etapa a programului, ENGIE si Hands Across Romania invita scolile din cele zece judete sa se inscrie in acest proiect pentru a le putea oferi elevilor ocazia de a descoperi informatii noi si interesante despre energie, in cadrul a doua lectii concepute special pentru ei.

Inscrierile s-au deschis pe 10 martie si se incheie pe 10 aprilie 2016.

Programul „Intalnire cu energia” care presupune doua lectii predate interactiv elevilor de clasa a IV-a precum si concursul Castiga cu Metano, isi propune educarea tinerei generatii si stimularea interesului acesteia in ceea ce priveste sursele de energie si utilizarea lor intr-un mod responsabil si in conditii de siguranta. In cadrul celor doua lectii sunt descrise concepte cu privire la sursele s tipurile de energie precum si diversele utilizari ale acestora in viata cotidiana, punand un accent deosebit pe utilizarea in siguranta a gazelor naturale si pe principiile de protectie a mediului inconjurator.

Programul vine in sprijinul cadrelor didactice pentru invatamantul primar in predarea materiei „Stiintele naturii” la clasa a IV-a, iar lectiile interactive sunt sustinute de voluntari ai ENGIE Romania si ai Asociatiei Hands Across Romania.

Pentru inscriere, scolile vor completa formularul dedicat, pe care il vor trimite pe mail, la adresa [email protected], pana pe 10 aprilie 2016, data limita. Inscrierea poate fi realizata individual, de catre invatator, sau colectiv, de catre directorul scolii. Formularul de inscriere este disponibil pe website-ul Asociatiei Hands Across Romania – www.handsacross.ro.

Sunt eligibile scolile din mediul rural si orasele mici din judetele Buzau, Prahova, Dambovita, Covasna, Brasov, Arges, Ialomita, Calarasi, Dolj si Gorj, racordate la reteaua de gaze naturalecu elevi de clasa a IV-a.

Incurajam cadrele didactice si parintii sa se implice activ in informarea copiilor cu privire la siguranta utilizarii gazelor naturale. In cele noua editii anterioare, noi am aratat ca se poate: cei mici au capacitatea de a intelege si de a retine aceste informatii atat de utile in viata de zi cu zi. Participarea la concurs este colectiva, iar elevii pot participa alaturi de invatatorii lor“, a spus Mihaela Sandu, coordonator al programului, Hands Across Romania.

Despre program
Intalnire cu energia“, program traditional pentru ENGIE, face parte din platforma de responsabilitate sociala a companiei, Energie pentru fapte bune. Lansat in octombrie 2007 si derulat in fiecare an in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, programul s-a adresat unui numar de peste 26.500 de elevi de clasa a IV-a. Peste 120 de voluntari ai ENGIE s-au implicat pana acum in proiect, investind peste 3000 de ore de voluntariat in aceasta actiune.

Mascota, denumita Metano, a fost creata in 2007 de o eleva participanta si reprezinta interfata informatiilor transmise elevilor.

Mai multe informatii despre program sunt disponibile pe energiepentrufaptebune.ro si pagina de Facebook dedicata.

Despre ENGIE in Romania
Grupul ENGIE
(fost GDF SUEZ) este prezent in Romania in trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate si servicii energetice. GDF SUEZ Energy Romania, care a adoptat in 2015 marca comerciala ENGIE, este principala filiala a Grupului ENGIE in Romania. Grupul detine companiile Distrigaz Sud Retele, Distrigaz Confort, Alizeu Eolian si Braila Winds. Compania activeaza in urmatoarele domenii: distributie si furnizare de gaze naturale, furnizare de electricitate, servicii tehnice pentru instalatiile de gaze naturale si centrale termice si productie de electricitate. GDF SUEZ Energy Romania si filialele sale deservesc un portofoliu de 1,5 milioane de clienti, opereaza o retea de 18.500 km, detin doua parcuri eoliene cu o capacitate totala de 100 MW si au aproximativ 3.650 de angajati. Energie pentru fapte bune este platforma de responsabilitate sociala a ENGIE, care reuneste toate proiectele de implicare in viata comunitatii derulate de catre companie.

Despre Hands Across Romania
Asociatia Hands Across Romania (HAR) este o organizatie non-guvernamentala, membra a Aliantei pentru Sanatate din Romania, care actioneaza ca un „hub” intre societatea civila si institutiile guvernamentale si/sau sectorul privat. Organizatie cu caracter apolitic, non-profit, non-discriminatoriu pe criterii sociale, religioase, sexuale, etnice, de nationalitate sau filosofice, HAR a fost infiintata in 2005 ca urmare a participarii membrilor fondatori la un schimb de voluntariat european in cadrul unui proiect de prevenire a traficului de persoane in Romania. In prezent, asociatia implementeaza proiecte menite sa aduca o valoare adaugata serviciilor sociale, culturale si educationale, contribuind in mod semnificativ la dezvoltarea sustenabila a comunitatilor in care activeaza.