Programul pilot Every Can Counts in 35 de benzinarii din tara

0
  • MOL Romania se alatura initiativei Every Can Counts, care are ca scop colectarea selectiva a dozelor de aluminiu
  • MOL Romania va instala in 35 dintre statiile sale din tara cutii de colectare selectiva, cu scopul de a responsabiliza atat clientii, cat si angajatii companiei
  • Every Can Counts este o initiativa internationala implementata in Romania prin intermediul Asociatiei Alucro

MOL Romania se alatura initiativei Every Can Counts, de colectare selectiva a dozelor din aluminiu, printr-un parteneriat in cadrul caruia a instalat in 35 de statii din tara recipiente pentru colectarea selectiva a acestor ambalaje, cu scopul de a responsabiliza atat clientii cat si angajatii companiei.

Prezenta programului Every Can Counts in statiile MOL Romania aduce beneficii mediului, prin economisirea materiilor prime si energiei necesare pentru producerea de doze noi. Aluminiul din care sunt fabricate dozele este cel mai valoros material reciclabil, el putand fi reutilizat la infinit fara a-si pierde din proprietati.

O doza de aluminiu reciclata ajunge inapoi pe rafturile magazinelor in aproximativ 60 de zile. Resursele folosite la fabricarea ei din dozele folosite sunt cu 95% mai reduse fata de cazul in care ar fi produsa din materii prime nereciclate.

Odata cu alimentarea masinii oferim clientilor oportunitati de reciclare si am initiat mai multe proiecte in acest sens, ca de exemplu actiunea de colectare in statiile noastre a uleiului alimentar uzat. Este o actiune care s-a extins anual datorita ecoului pozitiv de care s-a bucurat in randurile clientilor nostri. Suntem convinsi ca succesul se va repeta si in ceea ce priveste colectarea dozelor de aluminiu.”, a declarat Kinga Daradics, CEO & Country Chairman MOL Romania.

„Colectarea dozelor din aluminiu prin implicarea companiilor din Romania este o prioritate pentru Every Can Counts, iar parteneriatul cu MOL Romania reprezinta pentru noi certitudinea ca putem inspira un comportament responsabil clientilor si angajatilor, prin colectare si reciclare”, a declarat  Adina Magsi, Director General al Asociatiei Alucro.

Colectarea dozelor de aluminiu se face in cutiile speciale, amenajate in zonele accesibile clientilor, astfel incat acestia  sa poata arunca direct dozele goale in cutia de colectare.

Intreaga cantitate de doze de aluminiu colectata in statiile MOL va  fi colectata de  companii autorizate si trimisa la fabricile de reciclare din Europa, de unde va reveni in Romania sub forma de tabla de aluminiu din care se vor produce doze noi. 

Lista benzinariilor MOL care participa la programul pilot:

Arad

Bdul Aurel Vlaicu nr 244-246, Arad, jud ARAD

Calea Rodnei, nr. 294, Arad, jud ARAD

Bacau

Str. 9 Mai nr 84, Bacau, jud BACAU

Bors

Sos. Borsului nr.110, Bors, jud. Bihor (intrare in tara pe dreapta)

Brasov

Str.Feldioarei fn(spre Sighisoara), Brasov, jud BRASOV

Calea Bucuresti nr 4 , Sacele, judet Brasov, Brasov, jud Brasov

Bucuresti

Bd. Corneliu Coposu nr. 14, Bucuresti

Calea Giulesti nr.39/Pod Grant, sect.6, Bucuresti

Sos. Odai nr.425.-431., Bucuresti

Sos. Bucuresti-Ploiesti nr. 127C., Bucuresti, jud ILFOV

DN1, km13+00 , com Otopeni, jud ILFOV

B-ul Theodor Pallady nr 66,Sect. 3, Bucuresti

Voluntari, Sos Bucuresti-Nord, nr 20

Str. Ramnicu Valcea  nr.12., Bucuresti

Str. Valea Cascadelor nr 26, Sector 6, Bucuresti

Drobeta Turnu Severin

Sat Simian, Com.Simian, Jud. Mehedinti., Simian, jud MEHEDINTI

Floresti, jud. Cluj

Loc. Floresti, Str. Avram Iancu fn, DN1, E60, Floresti, jud Cluj

Focsani

B-dul Bucuresti F.N., jud.Vrancea, Focsani, jud VRANCEA

Gura Humorului

str Stefan Cel Mare, nr 128 bis, Gura Humorului, jud SUCEAVA

Iasi

Intersectia Silvestru-Pod de piatra f.n., Iasi, jud IASI

Comuna Miroslava sat Bratuleni,soseaua Industriilor nr.22

Ludus

Str. Republicii, nr. 58, Ludus, jud MURES

Oradea

Soseaua Borsului, nr. 39, Oradea, jud BIHOR

Orastie

DN 7, Str. Armatei fn., Orastie, jud HUNEDOARA

Piatra Neamt

Bld. Traian nr. 179, Piatra Neamt, jud NEAMT

Pitesti 3 Autostrada – Km 80

Autostrada Bucuresti – Pitesti, Km 80+700, com. RATESTI (Arges)

Satu Mare

Str Aurel Vlaicu nr.74, Satu Mare, jud SATU MARE

Sebes

Str. Drumul Sibiului fn, Sebes, jud ALBA

Sibiu

Str. Sibiului nr. 1 , Sibiu, jud SIBIU

com Selimbar, sat Vestem, inters DN1 cu DN7, Sibiu, jud SIBIU

Sighisoara

Str.Mihai Vireazul fn., Sighisoara, jud MURES

Sovata

str. Praidului FN ( str.Primaverii, nr.58), Sovata, jud MURES

Targu Secuiesc

Str 1 Decembrie 1918 fn, Targu Secuiesc, jud COVASNA

Timisoara

Ghiroda, Calea Lugojului, nr 86

Tulcea

Str. Barajului nr 3 , Tulcea, Tulcea, jud TULCEA

Despre MOL
Grupul MOL este o companie multinationala integrata si independenta, cu sediul central in Budapesta, Ungaria. Are operatiuni in peste 40 de tari si aproximativ 27.000 de angajati in intreaga lume. Grupul are peste 75 de ani de experienta in explorarea si productia de hidrocarburi, cu operatiuni de productie in 8 tari si activitati de explorare in 13 tari. Grupul controleaza patru rafinarii si doua unitati petrochimice la nivelul managementului integrat al lantului de aprovizionare, in Ungaria, Slovacia si Croatia. Compania are, de asemenea, o retea de aproximativ 2.000 de benzinarii in Europa Centrala si de Sud-Est, in 12 tari, din care peste 200 in Romania.

Despre Every Can Counts Romania
Alucro este singura organizatie din Romania care deruleaza campanii de informare dedicate colectarii si reciclarii dozelor din aluminiu. Din 2011 Alucro reprezinta in Romania programul international Every Can Counts – o platforma europeana raspandita in mari tari precum UK, Irlanda, Franta, Austria, Montenegro, Spania si Grecia – si desfasoara ample activitati de informare si educare la nivel national, cu privire la reciclarea dozelor din aluminiu, colaborand astfel cu autoritatile statului, companiile de profil (societati de salubritate, centre de colectare), diverse societati comerciale, ONG-uri si institutii de invatamant dar si printr-un dialog direct cu cetatenii in cadrul evenimentelor publice. Mai multe detalii: www.alucro.ro si www.everycancounts.ro.