Programul World Vision Romania „Vreau in clasa a noua”, sustinut timp de 6 ani consecutiv de KFC si Pizza Hut

0

In luna octombrie, in restaurantele KFC si Pizza Hut se desfasoara o campanie de strangere de fonduri in spijinul copiilor din programul „Vreau in clasa a noua” al fundatiei World Vision Romania . Pentru al saselea an consecutiv, KFC si Pizza Hut strang fonduri pentru copiii romani care traiesc in mediul rural, astfel incat acestia sa isi poata continua studiile la liceu. Din fondurile colectate, organizatia World Vision Romania va oferi burse pentru 57 de copii fara posibilitati materiale. In perioada 1 – 31 octombrie, oricine poate dona 1 Leu in restaurantele KFC si Pizza Hut, fara a fi nevoit sa cumpere ceva.

„Proiectul Vreau in clasa a noua este unul foarte important pentru organizatia World Vision Romania. Suntem mandri sa sarbatorim acum, impreuna cu prietenii nostri de la KFC si Pizza Hut, intrarea in cel de-al saselea an de proiect. Le multumim ca au fost alaturi de noi in tot acest timp si ca ne-au ajutat sa sustinem multi copii sa-si continue studiile la liceu. Pana in prezent, peste 500 de copii cu situatie materiala dificila au terminat liceul datorita proiectului nostru, iar jumatate dintre ei sunt acum la facultate, deci ei privesc astazi cu mult mai multa incredere catre un viitor in care visele lor se pot transforma in realitate. Intalnirile pe care le organizam periodic cu acesti tineri sunt extrem de emotionante – este extraordinar sa vezi cat de motivati sunt acesti tineri si cat de mult isi doresc sa reuseasca in viata”, a declarat Catalin A. Popa, Director Executiv World Vision Romania.

„In zonele rurale din Romania, doar 55% dintre tineri isi continua studiile la liceu. In celelalte cazuri, familiile nu au posibilitati financiare pentru a-si sustine copiii pe perioada liceului. La KFC si Pizza Hut, credem ca sta in puterea noastra sa facem o diferenta si sa le oferim copiilor sansa la o educatie mai buna. De aceea, in fiecare an, sustinem campania „Vreau in clasa a noua”, initiata de World Vision Romania. Donand 1 Leu sau mai mult in orice restaurant KFC sau Pizza Hut, oricine poate sa ajute un copil care isi doreste sa mearga la liceu. In ultimii 6 ani, impreuna cu clientii nostri, am adunat mai mult de 172.000 de euro si suntem increzatori ca anul acesta campania va avea un succes cel putin la fel de mare ca editiile trecute”, a declarat Mark Hilton, CEO KFC si Pizza Hut Romania.

„Tinerii acestia sunt un exemplu de ambitie si perseverenta pentru oricare dintre noi. Pentru World Vision educatia a fost intotdeauna o prioritate majora – prin programele noastre de dezvoltare comunitara urmarim ca un numar tot mai mare de copii, indiferent de situatia lor materiala, sa mearga la scoala”, a completat Catalin A. Popa, Director Executiv World Vision Romania.

Copiii implicati in proiect sunt selectati in functie de situatia financiara a familiei din care provin, de rezultatele scolare si de dorinta lor de a merge la scoala. In timpul liceului, acestia beneficiaza de o bursa lunara care le acopera cheltuielile necesare pentru a-si continua studiile.

De asemenea, tinerii sunt ajutati sa obtina rezultate scolare bune si sa se adapteze in noul mediu prin activitati educative si culturale pentru a-si atinge potentialul maxim. Participand la activitati de socializare cum sunt intalnirile pe diverse teme educative adecvate varstei, tabere, concursuri, excursii, copiii fac fata mai usor solicitarilor mediului social si scolar.

Campania face parte din programul World Hunger Relief, cea mai mare initiativa internationala din sectorul privat, lansata de World Food Programme, o subsidiara a Organizatiei Natiunilor Unite. Programul World Hunger Relief este sustinut anual de YUM!, fiind prezent in peste 130 de tari si teritorii si in mai mult de 39.000 de restaurante KFC, Pizza Hut si Taco Bell si implicand aproape 1,5 milioane de angajati. La nivel national, campania este sustinuta de prezentatorul TV, Dani Otil. Alte persoane publice, precum solistul trupei Voltaj Calin Goia si actrita Daniela Nane, s-au implicat insprijinirea actiunii.