Salvati Copiii si Libris doteaza Maternitatea din Brasov cu un incubator performant si un monitor de functii vitale

0

Salvati Copiii Romania si Libris.ro, cea mai mare librarie online, au donat Spitalului de Obstetrica si Ginecologie „Dr. Ioan Aurel Sbarcea” din Brasov un incubator performant si un monitor de functii vitale, in valoare de 25.000 de euro. In ultimii trei ani, Salvati Copiii a mai donat maternitatii brasovene un monitor electroencefalograf, un ventilator de suport respirator si alte echipamente, in valoare totala de 48.000 de euro.

Romania are una dintre cele mai sumbre statistici privind mortalitatea infantila in Europa: o rata de 8,8 la 1000 de nou-nascuti vii in 2014, din cauze tratabile sau prevenibile. Ne-am propus ca in urmatorii ani sa reducem aceasta statistica nedreapta si sa dotam anul acesta alte 25 de maternitati cu echipamente performante, pe langa cele 58 de institutii pe care le-am echipat pana acum. Trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta sa tinem in viata acesti copii, pana cand organismul lor invata sa lupte singur. In demersul nostru avem parteneri inimosi, care au inteles ca prin donatiile pe care le fac salveaza vieti. Multumim Libris.ro pentru sprijin si speram sa luptam in continuare impreuna, pentru vietile copiilor nostri”, a spus Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

In 2015, in Spitalul „Dr. I. A. Sbarcea” au avut loc 4.083 de nasteri si au fost ingrijiti 626 prematuri. Spitalul din Brasov este cea mai mare unitate de nivel III din regiune. Medicii de la sectia neonatologie a Maternitatii Brasov spun ca aparatura donata le va folosi pentru ingrijirea complexa a cel putin 35 de bebelusi anual.

„Nasterea fiecarui copil aduce bucurie, emotie, speranta. Multumim Organizatiei „Salvati Copiii” si Libris.ro, care si in anul acesta au fost alaturi de sectia noastra. Dotarea cu un incubator performant de ultima generatie ne permite nu numai ingrijirea in conditii de siguranta, ci si efectuarea de proceduri complexe de tratament pentru cei mici. Pe parcursul ingrijirii, nou-nascutii vor beneficia de o monitorizare activa, minim invaziva, cu ajutorul monitorului de functii vitale”, a declarat dr. Olimpia Petrescu, medic sef sectie neonatologie.

Libris.ro si Salvati Copiii Romania au inceput colaborarea pentru reducerea ratei mortalitatii infantile in Romania la finalul anului 2014. Libris.ro i-a implicat pe clientii sai de pe platforma online in strangerea de fonduri, pe care ulterior le-a donat Organizatiei Salvati Copiii, pentru dotarea maternitatilor cu echipamente medicale performante.

La fiecare comanda plasata pe Libris.ro, utilizatorii au optiunea sa doneze pentru Salvati Copiii o suma predefinita sau una la alegere.

Este a treia dotare pe care Salvati Copiii o face impreuna cu Libris.ro. In 15 luni de la demararea acestui parteneriat, clientii Libris au reusit sa doneze echivalentul impresionantei sume de 70.000 euro. Este meritul celor aproape 100.000 de clienti care au ales sa fie alaturi de noi in acest proiect. Ei au inteles ca, uneori, ca sa salvezi o viata este nevoie doar de un gest, ca un leu poate face diferenta dintre viata si moarte. Pentru noi toti, ceea ce au reusit clientii Libris.ro este un model de educatie si responsabilitate sociala!”, a declarat Virgil Onita, director Libris.ro.

Cu fondurile stranse de la Libris.ro au fost dotate Maternitatea Filantropia din Bucuresti si sectia de neonatologie a Spitalului Judetean de Urgenta Cluj-Napoca.

Amalia Nastase, ambasador al Salvati Copiii, a reamintit ca toti cei care vor sa ajute nou-nascutii prematur o pot face prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit pentru dotarea cu echipamente a maternitatilor din Romania.

Sta in puterea noastra sa ajutam si putem face acest lucru foarte simplu, prin gesturi care nu doar ca nu ne costa nimic, dar suntem si rasplatiti pentru ele in cel mai frumos mod cu putinta: prin vieti de copii salvate. A completa un formular 230 sau 200 este un gest care contribuie in mod direct la supravietuirea nou-nascutilor in maternitatile romanesti”, a declarat Amalia Nastase.

Prin fomularele 230 si 200 poti directiona 2% din impozitul pe venit

Salvati Copiii ii indeamna pe toti cei care vor sa ajute la dotarea maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti cu echipamente medicale performante sa completeze formularul 230 sau 200, prin care redirectioneaza 2% din impozitul pe venitul anual.

Contribuabilii care doresc sa sprijine acest demers pot descarca formularele precompletate cu datele de identificare ale organizatiei Salvati Copiii de la adresa http://bit.ly/1n16DBm (formularul 230) sau de la http://bit.ly/1SO53PC (formularul 200). Acestea trebuie completate cu datele personale, semnate si depuse personal la administratiile financiare sau trimise prin posta cu confirmare de primire, pana la data de 25 mai 2016. Suma nu trebuie mentionata in formular, urmand sa fie completata de administratia financiara.

2% din impozitul pe venit pentru dotarea maternitatilor

Salvati Copiii a dotat, pe parcursul anului trecut, 22 de maternitati cu aparatura medicala performanta, asigurand astfel supravietuirea nou-nascutilor care au avut nevoie de interventie medicala urgenta.

O parte din fondurile folosite pentru achizitionarea de aparatura medicala performanta a venit de la contribuabilii care au ales sa redirectioneze 2% din impozitul pe venit, transformand banii care altfel ar fi ramas in visteria statului in viata pentru copiii nascuti prematur.

Astfel, aproximativ 14.000 de contribuabili au ales anul trecut sa completeze formularul pentru Salvati Copiii. Suma redirectionata in 2015 a fost de 272.673 euro, mai mare decat in 2013, cand au fost directionati 190.194 euro.

Fondurile obtinute in acest mod de Salvati Copiii au fost utilizate pentru a dota 22 de maternitati si sectii de nou – nascuti din orasele: Arad, Pitesti, Brasov, Caransebes, Resita, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Hunedoara, Petrosani, Iasi, Targu-Mures, Roman, Sibiu, Campulung Moldovenesc, Timisoara, Vaslui, Buzau, Bucuresti. De asemenea, in 2015, 8.191 de beneficiari, dintre care 5.876 de copii cu varsta cuprinsa intre 0 si 5 ani, 872 de femei gravide si 1.443 de mame tinere din 15 localitati defavorizate din Moldova, au beneficiat de programe de suport.

Romania se mentine pe primul loc in Uniunea Europeana privind mortalitatea infantila, cu o rata de 8,8 la 1000 de nou-nascuti vii in 2014, cauza principala fiind nasterile premature.

Despre Organizatia Salvati Copiii

Salvati Copiii este o organizatie neguvernamentala, asociatie de utilitate publica, non-profit, democratica, neafiliata politic sau religios, care militeaza activ pentru protectia drepturilor copilului in Romania, din 1990, in acord cu prevederile Conventiei Natiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, cu Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene si cu legislatia Romaniei. Salvati Copiii adopta o pozitie independenta in raport cu actiunile si masurile institutiilor, recunoscand ca implementarea legislatiei si a politicilor publice in materia drepturilor copiilor nu poate ignora stransa colaborare dintre autoritati, familie, copii si societatea in care fiecare actor implicat isi accepta responsabilitatea conform principiilor unui parteneriat autentic si viabil. In calitate de membru al Save the Children (International), cea mai mare organizatie independenta din lume care promoveaza drepturile copilului si care cuprinde 30 de membri si desfasoara programe in peste 120 de tari, VIZIUNEA noastra este o lume care respecta, pentru fiecare copil, dreptul sau la supravietuire, educatie, protectie si participare, asumandu-ne MISIUNEA de a obtine progrese importante privind modul in care copiii sunt tratati si producerea schimbarilor imediate si de durata in viata acestora. In cei 26 de ani de activitate, peste 1.340.000 de copii au fost implicati in programele si campaniile Organizatiei Salvati Copiii.

Despre Libris

Libris.ro este cea mai mare librarie online din Romania, ce pune la dispozitia cititorilor o oferta de peste 100.000 de titluri in limba romana si in engleza. Din luna august a anului 2013 Libris.ro asigura transport gratuit prin curier, la orice comanda, indiferent  de  valoarea  ei, devenind astfel singurul magazin online din Romania cu o astfel de oferta permanenta. Libris.ro este divizia online a Libris SRL, societate cu 25 ani de experienta in domeniul distributiei de carte. Libris.ro s-a alaturat proiectului Salvati Copiii de reducere a ratei mortalitatii infantile in Romania din decembrie 2014, metoda pusa la dispozitia utilizatorilor fiind una foarte simpla. La fiecare comanda plasata pe Libris.ro, acestora li s-a oferit optiunea de a dona pentru Salvati Copiii 1 leu, 3 lei, 5 lei, 10 lei sau o alta suma.