Western Union lanseaza la nivel global “Cercul Binelui – Chain of Betters” pentru a genera schimbari in bine

0

Western Union anunta lansarea la nivel global a campaniei menita sa initieze un cerc al binelui, angajandu-se sa ajute la finantarea unor proiecte care au ca scop realizarea de schimbari durabile in bine pentru persoane fizice si comunitati.

Competitia* Chain of Betters lansata de Western Union va premia cu 1.000 USD (sau echivalentul in moneda locala) cele mai generoase idei de “Betters – Fapte pentru bine”. In prima faza, rezidentii din 20 de tari – inclusiv din Romania – vor fi invitati sa nominalizeze un proiect sau o persoana care pot sa genereze transformari in bine, conditia fiind ca persoana care face nominalizarea sa se implice activ in transpunerea in fapta a ideii propuse.

“Western Union ii ajuta pe oameni sa transfere bani, ceea ce genereaza efecte economice. Cand banii sunt pusi in miscare pot sa genereze o imbunatatire in vietile oamenilor”, a declarat Diane Scott, directorul de marketing al Western Union. “Campania Chain of Betters subliniaza si amplifica impactul pe care banii pusi in miscare il pot avea in cazul a milioane de vieti din intreaga lume”.

“Peste 75% din totalul de 580 miliarde USD transferati la nivel global se trimit catre tarile in curs de dezvoltare, conform Bancii Mondiale. Noi vedem acest flux din prima linie, atat prin operatiunile noastre consumer-to-consumer, cat si prin cele business-to-business. Fiecare tranzactie pe care o procesam implica doua persoane – un expeditor si un destinatar, cel mai adesea localizati in parti diferite ale globului. Unii sunt bancarizati, altii mai putin, unii deloc. Oamenii trimit bani familiilor lor si celor dragi ca sprijin pentru cheltuielile zilnice, pentru educatie, cadouri, urgente si diverse plati”.

“Multi dintre clientii nostri au ceea ce noi numim o dubla apartenenta – ceea ce inseamna ca ei au capacitatea de a genera o diferenta in mai bine in mai multe locuri deodata”.

“In ceea ce-i priveste pe clientii nostri B2B, multi dintre ei sunt pionieri in anumite segmente de afaceri, de la start-up-uri, la intreprinderi mici si mijlocii. Ei au nevoie sa faca tranzactii rapide, in diverse valute in multe locuri din lume. Ei isi conduc afacerile la nivel local, insa contribuie la dezvoltarea economiei globale”. 

„Competitia Chain of Betters a Western Union celebreaza aceasta punere in miscare a banilor, care ajuta la stimularea economiilor, fie ca vorbim de o gospodarie, de o afacere sau de comunitatea globala”.

Competitia Chain of Betters a demarat prin acordarea primelor astfel de premii:

  • In Mexic, premiul a permis unui grup de fermieri sa se doteze cu o mini-moara actionata cu pedale de bicicleta, astfel ca ei pot acum sa-si macine singuri porumbul. (video)
  • In India, finantarea a fost alocata pentru proiectul unei ambarcatiuni care permite accesul in siguranta la scoala pentru copiii dintr-un sat. (video)
  • In Ghana, un spital a primit o finantare pentru mai bine si a putut sa se doteze cu nou generator de energie electrica. (video)

Nominalizarile pentru competitia Chain of Betters pot fi facute de rezidenti legali, in varsta de peste 18 ani din Australia, Austria, China, Franta, Germania, India, Jamaica, Mexic, Maroc, Olanda, Nigeria, Filipine, Romania, Rusia, Spania, Suedia, Elvetia, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie si SUA. Beneficiarii pot fi de oriunde din lume.

Informatii suplimentare despre campanie

Pentru inscrierea unui proiect in competitie, e nevoie de un text de maximum 150 de cuvinte care sa descrie cum se poate face lumea un loc mai bun pentru ceilalti folosind suma de 1.000 USD. Ideile inscrise vor fi apreciate in functie de fapta buna si lipsita de egoism pe care o propun si de capacitatea de a genera o schimbare pozitiva si durabila pentru un anumit numar de oameni. Va puncta, de asemenea, potentialul proiectului de a genera valoare pentru o comunitate, de a-i inspira pe altii sa urmeze exemplul si de a face lumea un loc mai bun.

Fiecare proiect inscris va trebui, de asemenea, sa includa cel putin o fotografie a persoanei care face nominalizarea si, preferabil, alte doua fotografii sau un scurt material video despre situatia sau ideea care va face lumea mai buna.

Jurizarea se va efectua in termen de zece zile lucratoare de la incheierea campaniei iar castigatorii vor fi anuntati in decursul urmatoarelor 28 de zile.

Proiectele castigatoare vor fi publicate la adresa www.chainofbetters.com

* Inscrierile in aceasta faza a competitiei se vor putea face pana pe 30 noiembrie 2015, ora 23.59 GMT (inclusiv). Nu sunt necesare niciun fel de achizitii. Intrati pe site-ul www.chainofbetters.com si spuneti-ne cum ati face din lume un loc mai bun pentru altii daca ati primi 1.000 USD (maxim 150 de cuvinte plus o imagine) (optional, 2 fotografii suplimentare si un material video). Premii: 5×1.000 USD pentru proiecte nominalizate. Termenii si conditiile complete ale competitiei se gasesc la adresa www.chainofbetters.com. Competitia e deschisa rezidentilor cu varste de peste 18 ani din Australia, Austria, China, Franta, Germania, India, Jamaica, Mexic, Maroc, Olanda, Nigeria, Filipine, Romania, Rusia, Spania, Suedia, Elvetia, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie si SUA. Nu este deschisa in locurile unde este interzisa de lege.

Promotor: Western Union Financial Services Inc. 12500 E. Belford Avenue, Englewood, CO USA. Contact: Chain of Betters Promotion, WURS UK Limited Level 1, 200 Hammersmith Road Hammersmith London, UK W6 7DL.

Western Union poate derula competitia in etape ulterioare, cu dreptul de a aduce amendamente la detalii si in privinta tarilor participante in fiecare etapa, scopul fiind acela de a se acorda un numar de pana la 100 de premii.

Despre Western Union:

The Western Union Company (NYSE: WU) este unul din liderii globali de pe piata serviciilor de plati. Impreuna cu organizatiile sale afiliate Vigo, Orlandi Valuta, Pago Facil si Western Union Business Solutions, Western Union le ofera clientilor sai modalitati rapide, fiabile si usoare de a trimite sau primi bani in locatii din intreaga lume, de a realiza plati si de a achizitiona ordine de plata. Incepand cu 30 iunie 2015, serviciile sub marca Western Union, Vigo si Orlandi Valuta au fost accesibile printr-o retea comuna de peste 500.000 de locatii ale agentilor in 200 de tari si teritorii si peste 100.000 de bancomate si chioscuri, inclusiv capacitatea de a trimite bani catre milioane de conturi bancare. In 2014, The Western Union Company a efectuat 255 de milioane de tranzactii consumer-to-consumer la nivel global, realizand transferuri totale de 85 de miliarde de USD intre consumatori si a efectuat 484 de milioane de plati comerciale. Pentru mai multe  informatii, va rugam sa vizitati www.westernunion.com